Ekologija

Neretvanski učenici se na terenskom istraživanju upoznali s korisnim svojstvima ljekovitih biljaka

Udruga DOBRA započela je s provođenjem terenskih istraživanja u sklopu projekta Razvoj zelenih vještina.

Tom prilikom su učenici Osnovnih škola Komina, Kule Norinske i Staševice, te Srednje škole Metković pod vodstvom voditeljice projekta Nede Krmić i njenog projektnog tima, profesora i nastavnka iz partnerskih ustanova, Maje Popović, Damira Kalabe, Vere Modrić i Vinke Cikojević stekli nova znanja i vještine kroz praćenje destilacije ljekovitog bilja, točnije, kadulje, upoznavali se sa njenim produktima i koristima, provedene su edukativne radionice o indentificiranju ljekovitog bilja delte Neretve, te su se na kraju svi zabavili uz kviz znanja.

Do kraja provedbe projekta organizirat će se još jedno terensko istraživanje u kojem će učenici stjecati poduzetničke vještine i poticati kreativnost i stvaralaštvo zdravog stila života kroz izradu prirodnih pripravaka/proizvoda.


Opći cilj ovog projekta je poboljšanje kvalitete života djece i mladih kroz neformalno izvanškolsko obrazovanje. Nositelj projekta je Udruga DOBRA, a partneri na projektu su: Općina Kula Norinska, Grad Metković, Srednja škola Metković, OŠ fra Ante Gnječa Staševica, OŠ Kula Norinska i OŠ Ivo Dugandžić Mišić Komin. Ovaj projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

tekst/foto: Neda Krmić, prof.kemije, Uruga DOBRA
www.metkovic-news.com