Ekologija

Lučka Kapetanija: Prašenje dolazi iz Luke Ploče

Kao što smo danas već pisali, anonimno smo od više ljudi dobili fotografije i videa gdje se na površini u Neretvanskom kanalu mogla vidjeti neka tvar za koju se pretpostavljalo da se radi o ugljenu iz Luke Ploče. Kasnije se počela širiti i priča kako je jedan od brodova koji prevozi ugljen vrlo moguće ispustio balastne vode u kanal, no ta tvrdnja se pokazala neistinitom.

Lučka Kapetanija je kako smo doznali izašla na teren i tamo je zatekla kako su balastne vode kod broda u redu, te da se ipak radi o prašenju s obale za rasute terete i kako je ista na površinu mora došla uslijed jakog vjetra.

O zatečenom stanju kontaktirali su Luku Ploče kako bi se uvjerili da se u suzbijanju prašenja koriste svi resursi koji bi trebali spriječiti prašenje.


Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda