Ekologija

LOKALNA PROGNOZA Napokon možemo pozdraviti zimu…

U prošlom tjednu zima nam je još jednom pokazala svoje zube, i to na prvi dan proljeća: temperature su bile malo iznad nule, kiša se povremeno pretvarala u susnježicu i snijeg, a okolna brda su se zabijelila…

Od danas je pred nama razdoblje koje možemo nazvati ranoproljetnim. U dolini Neretve bi će promjenljivo s kišom i pretežno oblačno. Kiša će biti zamjetnija u drugom dijelu dana i noći. Puhat će umjereni sjeverni vjetar koji će tijekom popodneva okretati na zapadnjak. Temperature zraka od jutarnjih 8°C do dnevnih 14°C.

U utorak će u dolini Neretve obrine prestati, puhat će slaba bura, bit će povremenih sunčanih razdoblja, osobito u popodnevnim satima, uz  temperaturu zraka od 8°C do 14°C.


U srijedu će biti umjerene naoblake bez padalina i s nešto više sunčanih razdoblja. Ujutro će temperatura biti nešto niža do 2°C i puhat će umjerena bura. Dnevna temperatura će biti do 15°C. Prema večeri jačati južni te će od četvrtka biti još toplije, slijedit će nekoliko razmjerno vjetrovitih te dosta promjenljivih dana.

Više o vremenskoj prognozi za dolinu Neretve i Ploče možete pogledati ovdje.

likemetkovic.hr