Ekologija

Ljudi, NE odlažite krupni otpad po gradu!

OBAVIJEST GRAĐANIMA O ZBRINJAVANJU GLOMAZNOG OTPADA!

U posljednje vrijeme, nakon što su uklonjeni veliki kontejneri koji su se zloupotrebljavali na razne načine, neodgovorni pojedinci ostavljaju glomazni otpad na javnim površinama diljem grada, kao što možete vidjeti na fotografijama.

Ovom prigodom apeliramo na građane da ne ostavljaju otpad na javnim površinama, jer je navedeno zakonom zabranjeno te će počinitelji biti kažnjeni sukladno Odluci o komunalnom redu:


Članak 76. Odluke o komunalnom redu:
Na javnim površinama nije dozvoljeno ostavljati bilo kakav otpad ili ih na druge načine onečišćivati, a osobito se zabranjuje:

1. bacanje ili ostavljanje komunalnog otpada izvan spremnika ili kanta za otpad ili vršenje drugih radnji koje onečišćuju javne površine;
2. odlaganje građevnog i otpadnog građevnog materijala, zemlje, šute, ogrjeva, željeza, lima i sl.;
3. odlaganje glomaznog otpada i ambalaže;

Novčana kazna za prekršaj ovog članka iznosi od 500 do 5 000 kn za fizičke osobe, a za pravne od 5 000 do 15 000 kn!

Komunalni redari će u narednom vremenu učestalije obilaziti područje grada, a građani mogu prijaviti počinitelja, ako im je poznat putem sljedećeg linka:

https://zeleni-val.com/prijava-lokacija-nepropisno-odbacen…/

Kako bi izbjegli kazne i narušavanje izgleda našeg grada te onečišćenje javnih površina, molimo vas da postupite s otpadom kako je navedeno u nastavku:

GDJE S GLOMAZNIM OTPADOM?

1. Pokušajte donirati predmet koji vam više ne treba nekome kome je potreban, ili ga prodati ili pokloniti putem web buvljaka
ili drugih stranica

https://zeleni-val.com/web-buvljak/

2. Naručite veliki kontejner koji će vam se dostaviti na adresu:

Svaki korisnik koji uredno plaća račune za javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada ima pravo na jedan besplatan odvoz glomaznog otpada u količini od 5m3 na adresi na kojoj je prijavljen. Besplatni odvoz možete naručiti putem sljedećeg linka:

http://komunalno.ploce.hr/…/zahtjev-za-odvoz-krupnog-otpada/

Ili na kontakte:
020/676-601
0954477701
[email protected]

3. Odvezite glomazni otpad (i razne druge vrste otpada) u reciklažno dvorište. Tamo će se od fizičkih osoba otpad zaprimiti besplatno u radno vrijeme reciklažnog dvorišta (ponedjeljak, srijeda i petak od 07:00 do 14:00, utorak i četvrtak od 14:00 do 19:00 i subotom od 07:00 do 12:00). Napominjemo da doneseni otpad u reciklažno dvorište mora biti razdvojen po vrstama.

Za više informacija posjetite web stranicu:

https://zeleni-val.com/

Ili nas kontaktirajte:

Odvoz glomaznog otpada i reciklažno dvorište:
020/676-601
0954477701
[email protected]

Komunalni redar:

Stanko Matić
Tel. (020) 676-306
Fax. (020) 679-908