Ekologija

Izlet na Bjelasnicu, vrh Motika u organizaciji HPD Grabovica Ploče i HPD Adrion iz Gradca

IZLET NA BJELASNICU, VRH MOTKA (1395 M)


NEDJELJA, 16.4.2023.

HPD GRABOVICA iz Ploča i HPD Adrion iz Gradca prema godišnjem planu organiziraju zajednički planinarski izlet na vrh Motka, planina Bjelasnica.

HPD ” Adrion ” Gradac

Vrh Motka (1395 m) je najviši vrh planine Bjelasnice između grada Trebinja i mjesta Ljubinje. Uzdiže se nad Popovim poljem s desne strane rijeke Trebišnjice.
Zbog svog položaja odličan je vidikovac s pogledom na: Popovo polje, Jadransko more s otocima, Orjen, Prokletije, Durmitor, Velež, Čvrsnicu …
Na prvi pogled čini se kao lagana tura, ali treba znati da krećemo iz sela Žakova sa 320 metara nadmorske visine i da treba savladati visinski razliku od 1075 m za što nam treba najmanje četiri sata uspona. Uspon je zahtjevan, a nagrada je rijetko viđen pogled.

Dinamički plan:
6:00 polazak ispred Doma kulture u Pločama
8:30 dolazak u Žakovo
8:45 početak uspona
13:45 dolazak na vrh
14:45 Silazak
18:45 dolazak u selo

PRIJEVOZ: osobnim automobilima
HRANA I VODA: iz ruksaka.
OPREMA: standardna planinarska – izletnička, prilagođena prognozi vremena. Obvezno planinarske cipele -gojzerice, jakna, zaštita od kiše, prva pomoć, čeona ili baterijska lampa.

TEŽINA: K3 -T2

VODIČ: Mišo Glavinić , HPD Grabovica Ploče

INFORMACIJE I PRIJAVE: 098 344069 SMS, wapp, viber (Mišo Glavinić), HPD Grabovica).

Obavezne prijave najkasnije do subote 15.4.2023. do podne.

Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča.

Vodič ima pravo izmjene izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje otpada po okolišu.

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda