Ekologija

ISPORUČENO JOŠ JEDNO VOZILO ZA Komunalno održavanje Ploče

🟢 ISPORUČENO JOŠ JEDNO VOZILO ZA Komunalno održavanje Ploče 🟢

PROJEKT „NABAVA KOMUNALNIH VOZILA ZA ODVOJENO PRIKUPLJANJE OTPADA U PLOČAMA I GRADCU“

Danas je isporučeno drugo od tri specijalna komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada, koja se nabavljaju u sklopu ovog projekta, piše na službenim stranicama Komunalnog održavanja Ploče.


Radi se o vozilu VOLVO FL s nadogradnjom MAZZOCHIA MB, zapremnine 10 m3. U sljedeća 2 mjeseca očekuje se isporuka i trećeg vozila, manje zampremnine. Vozila su namijenjena za sakupljanje otpada koji je odvojen u posebne spremnike.

Podsjetimo, 28.10.2020. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim se nositelju projekta Komunalnom održavanju d.o.o. dodjeljuje 1.374.727,62 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja (75 %), za provedbu projekta “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Pločama i Gradcu”, putem kojeg će se nabaviti 3 nova specijalna komunalna vozila.

Ukupna vrijednost projekta je 1.879.000,00 kuna, a projekt sufinancira EU iz Kohezijskog fonda.

Kako javljaju iz Komunalnog održavanja, provedbom ovog projekta će se omogućiti sustav odvojenog prikupljanja otpada na cijelom području pružanja javne usluge, čime će se smanjiti količina odloženog otpada na odlagalištu Lovornik. Projektom su planirane i edukativne aktivnosti.