Ekologija

ISKORISTITE JOŠ TRI TOPLA DANA Evo koliko će temperature zraka pasti sljedeći tjedan i kada je moguć prvi planinski snijeg

Kako je i bilo najavljeno, i jučerašnji dan donio je iznimno visoke temperature zraka za ovaj dio godine. Prema podacima DHMZ-a, jučer je u Kninu izmjereno čak 27°C, u Hvaru, Pločama, Zadru 26°C, Kaštelima 25°C itd.

More je toplo i površinske temperature su mu većinom od 20 do čak 22°C, koliko se mjeri u Hvaru i Komiži. Petak i subota donose nastavak izražene topline i pretežno sunčanog vremena. Ujutro tiho, danju će zapuhati slab vjetar zapadnih smjerova. Zadržat će se toplo i vrlo toplo.

U subotu temperature bez promjene, ali krajem dana može biti slabe do umjerene bure. Bit će to uvod u pretežno sunčanu nedjelju kojoj će bura samo malo ojačati, pa će biti uglavnom umjerena s pokojim jakim udarima u drugom dijelu dana. Iako će se zadržati toplo, ipak će biti 2 do 4°C svježije u odnosu na subotu. Bit će to najava znatno vjetrovitijeg i svježijeg nadolazećeg tjedna.


U pretežno sunčani ponedjeljak puhat će umjerena do jaka bura, u drugom dijelu dana s vrlo jakim do olujnim udarima. Bit će znatno svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 20°C. Vrlo slično vrijeme prevladavat će u utorak i srijedu. Jutra će biti svježija, a danju ipak malo toplije, većinom od 16 do 22°C u najtoplijem dijelu dana.

Novo zahlađenje i jačanje bura očekuje nas u četvrtak kada će čak i danju Zagora biti ispod 15°C, a obala i otoci tek malo iznad. Uz buru, temperature će se činiti znatno niže nego što jesu.

dalmacijadanas.hr