Ekologija

HPD GRABOVICA: Uspješno završena akcija čišćenja speleoobjekata u Rogotinu

IZVJEŠTAJ S AKCIJE!

♻SPELEOROGOTIN♻

U subotu 25.9. okupilo se 11 volontera kako bi očistili speleoobjekte u Rogotinu, prenosimo tekst i fotografije sa stranice HPD Grabovica Ploče:


“Krećemo na jamu Mala Golubinka oko 9 sati, ulazimo unutra, trpamo smeće u transportne torbe i vadimo ga van. Nije bilo lako jer je jama na nekim dijelovima uska, a smeće se nataložilo u više slojeva.

Na dnu jame je jezero. Smeće visi na rubu i oprezno ga kupimo. Ima tu svega, od pegli, telefona, džempera, mriža, najlona, posuđa, pločica, boca… svaka čast osobama koje očiste kuću i odu u brdo da smeće bace u rupu. Nije to lako.

Jama Mala Golubinka je skroz očišćena, izvadili smo oko 2 kubika otpada. Sad je spremna za nastavak istraživanja i zaron u jezero.

Molimo osobe da nam ne daju više razloga da se vraćamo i opet je čistimo- špilje i jame nisu mjesta za odlaganje otpada !

Očistili smo i tunel u kojem je bilo oko pola kubika otpada.

U 15 h sjedamo za stol i uživamo u gulašu (bravo za kuhare). Još jedna uspješna akcija i dobro druženje. Hvala svima koji su se odazvali.

Hvala našim partnerima iz udruge Baštinik Jama u Predolcu, ekipi iz UOTV Rogotin i HGSS Stanica Dubrovnik. Nastavljamo s uspješnom suradnjom.

Projekt SpeleoRogotin financiran je sredstvima Grada Ploča.

Nastavljamo dalje s aktivnostima” – napisali su pločanski planinari.

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda