Ekologija

HPD Grabovica – Izvještaj s radnih akcija

HPD Grabovica je objavila foto galeriju i sažetak odrađenih priprema za utrku Ploče trail:


U subotu smo imali radnu akciju uređenja naše staze u sklopu priprema za trail utrku. Unatoč kasnoj najavi akcije i zauzetosti članova poljoprivrednim radovima, branjem mandarina i maslina, u subotu nas se okupilo sedmero. Podijelili smo se u tri grupe i prošli kompletnu stazu. Uklonjena je vegetacija na mjestima gdje je staza bila zarasla kao i borovi koje je nevrijeme oborilo na stazu, te su postavljene orijentacijske trake na dionici puta uz more od Franića do spoja s putom na Višnjicu. U ponedjeljak, utorak i srijedu stavili smo orijentacijske trake na ostatak staze i perforatore na kontrolne točke. Također, obnovljene su markacije na dionici planinarske staze od Portine do Višnjice.

U utorak su u knjižnici pripremljeni startni paketi koje trkači mogu preuzeti danas u uredu turističke zajednice ili sutra prije početka utrke na startu.

Mole se svi volonteri da dođu sutra, 11.11. u 7h u Portinu, Trg Ploča, Baćina-Ploče. Velika utrka starta u 10h, a mala u 10:15h.

Vidimo se na startu,
HPD Grabovica

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda