Ekologija

HPD Grabovica: Čisćenje staze i obnova markacija

Radna akcija:

ČIŠĆENJE STAZE I OBNOVA MARKACIJA

SUBOTA, 7.1.2023., 9h


U planu je čišćenje i obnova markacija na dijelu staze 59 od Rudina preko Kolivrata i Ričevice do Sv. Ilije.

Biokovska planinarska staza (BPS) je planinarska staza koja počinje u Portini u Baćini, povezuje sve dominantne vrhove i planinarske objekte na Biokovu i završava u Gornjim Brelima. Staza 59 prva je dionica BPS-a i povezuje njene prve tri kontrolne točke; KT1 Zadružni dom u Baćini, KT2 špiljuRičevicu i KT3 vrh Sv. Ilija na Grabovici. Dionica staze od Portine do Franića obnovljena je prilikom uspostave planinarsko-tematske staze Tragom bunkera, dok ostatak nije održavan dugi niz godina, a markacije nisu obnavljane zadnjih desetak godina. Posebno je loše stanje na dijelu ispod špilje Ričevice.

Okupljamo se u subotu u 9h u Rudinama na početku staze (pored kamenoloma).

U planu je očistiti stazu i obnoviti markacije od Rudina (Podmeđine) do Ričevice. Sa sobom ponijeti voćarske škare, kosirić, pilu, bijelu i crvenu boju, kistove i ostali prikladan alat, a dio alata i boje osigurat će društvo.

Radi planiranja i koordinacije obavezne informacije i prijave na:

091 593 4545 (Frane Medak, HPD Grabovica).

U planu markacističke sekcije za 2023. godinu je kompletno očistiti i markirati dio BPS-s na našem području, na raskrižja postaviti planinarske putokaze a na kontrolne točke pečate, markirati novu stazu uz more koja je očišćena prošle godine, te ažurirati dokumentaciju navedenih staza u registru HPS-a. Želja nam je srediti naše staze da budu u uredne, ugodne i sigurne.

 

Vidimo se!

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda