Ekologija

Grad Ploče se pridružuje akciji „Zasadi drvo, ne budi panj“!

Prošlotjednim potpisom gradonačelnika Grada Ploča, Miše Krstičevića, grad Ploče se pridružuje inicijativi „Zasadi drvo, ne budi panj“.

Inicijativu je pokrenula Mateja Angelina Kramar iz Varaždina, mlada majka čiji su interesi vezani za zaštitu planeta Zemlje. U tu svrhu otvorena je grupa Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10.2019. s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.


Inicijativa se organizira i provodi na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini. Akciju na nacionalnoj razini koordinira organizacijski odbor građanske inicijative. Županijski koordinatori zaduženi su za organizaciju lokalnih koordinatora na području svojih županija. Lokalni koordinatori u svojim zajednicama komuniciraju s građanima i JLS te organiziraju i provode lokalne akcije sadnje.

Grad Ploče je za lokalnog koordinatora odredio TZG Ploča koja je i prije same inicijative imala viziju ozelenjavanja Grada Ploča. TZG Ploča je u dogovoru sa županijskim koordinatorm i Gradom Pločama o daljnjim koracima akcije i pozivu za sadnju fizičkim i pravnim osobama u gradu Pločama o čemu ćete uskoro dobiti obavijest.

Svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! Lopate i sadnice u ruke i i pridružite nam se 25., 26. i 27.10.2019.!