Ekologija

Grad Ploče dobio Uporabnu dozvolu za reciklažno dvorište

Grad Ploče je na svojim službenim stranicama obavjestio građane da je dobivena Uporabna dozvola za reciklažno dvorište.

“Podsjetimo, odlukom o financiranju, od 21. studenoga 2017., Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odobrilo je financiranje projektnog prijedloga Grada Ploča “Građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama”.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 5.180.985,00 kn., a budući da je stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda iznosila 85%, Odlukom je odobreno sufinanciranje u iznosu od 4.381.532,40 kn.


Reciklažno dvorište od velikog je značaja za Grad Ploče jer predstavlja jednu komponentu novog sustava održivog gospodarenja otpadom, a ujedno je i zakonska obveza Grada Ploča. Izgradnjom se svim građanima omogućava da bez naknade odlažu i do 30 različitih vrsta otpada iz kućanstva koje su vrijedna reciklabilna sirovina te odlaganje određenih vrsta opasnog otpada.

Svrha izgradnje reciklažnog dvorišta je pridonijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalištu te na taj način doprinijeti očuvanju bogatstva prirodnih resursa koji nas okružuju.” – prenose na svom facebook profilu.