Ekologija

Gipsy napustila Hrvatsku i trenutno se nalazi u BiH

Nakon što je prošla kroz sve četiri dalmatinske županije, Gipsy je jučer, možda samo privremeno, napustila Hrvatsku i nalazi se u susjednoj Bosni i Hercegovini.


Njeno je novo boravište Park prirode Hutovo blato, močvarno područje u blizini delte rijeke Neretve u kojoj se kod nas najduže i zadržala. Zahvaljujemo se ovim putem mještanima Opuzena, Komina i Krvavca, naselja u kojima je tijekom tog perioda znala prespavati ili samo odmarati.

Posljednje fotografije od 7. veljače napravila je gospođa Maria te opažanje proslijedila djelatnicima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

O promjeni lokacije su obaviješteni predstavnici udruge Waldrappteam iz Austrije, Ornitološko društvo “Naše ptice” iz BiH te Javno poduzeće “Hutovo blato” koje upravlja parkom prirode. Iako se u posljednje vrijeme najčešće zadržavala u okolici Opuzena i Komina,Gipsy je 28. siječnja odletjela na kratak izlet do Dubrovnika te se istog dana vratila na spavanje u Komin.

Izvor: BIOM

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda