Ekologija

FOTONAPONSKE ELEKTRANE: Grad Ploče u procesu energetske tranzicije

Gradonačelnik Krstičević informirao je javnost o sistematičnom pristupu energetske tranzicije uz povećanje korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenja troškova.

“Energetska tranzicija uz povećanje korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenje troškova jest put na kojem ćemo inzistirati.

Grad Ploče je upravo izradio idejne projekte fotonaponskih elektrana za osam objekata u vlasništvu Grada Ploča, nastavljamo s izradom glavnih projekata, a ubrzo idemo i sa novim lokacijama. Paralelno kroz Interreg projekt Coastenergy radimo na izradi studije koja treba definirati potencijale geotermalne energije. Prostorno plansku dokumentaciju prilagođavamo na način da se izmjenom iste omogući izgradnja samostojećih fotonaponskih elektrana u poduzetničkim zonama, a istovremeno nastojimo pomoći našim sugrađanima u pripremi projektno tehničke dokumentacije potrebne za apliciranje na poziv FZOEU za energetsku obnovu obiteljskih kuća i višestambenih objekata.


Koristim priliku da vam najavim „Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za sufinanciranje energetskih pregleda i energetskih certifikata prije obnove te izrade glavnih projekata energetske obnove višestambenih zgrada i obiteljskih kuća na području grada Ploča“ za koji su osigurana sredstva, a koji će gradska uprava Grada Ploča objaviti idući tjedan.

Također vas želim obavijestiti kako je u pripremi i Poziv za sufinanciranje izrade projektno tehničke dokumentacije za postavljanje fotonaponskih sustava na stambenim objektima kojim će Grad Ploče građanima sufinancirati izradu glavnih projekata fotonaponskih elektrana.

Drage Pločanke i Pločani, još još jednom zahvaljujem svima vama na prilici koju ste mi pružili i koju želim u najvišoj mogućoj razini i opravdati kako bismo naše Ploče učinili ugodnijim mjestom za život” – piše na službenim stranicama pločanskog gradonačalnika uz pripadajuće nacrte.

 

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda