Ekologija

ERK Periska u akciji čišćenja podmorja u Slanom

Akcije čišćenja podmorja su važne aktivnosti koje se provode s ciljem uklanjanja otpada i smeća iz mora i oceana. Otpad koji završi u vodi, bilo da je namjerno odbačen ili slučajno izgubljen, predstavlja prijetnju za morske organizme, ribe, ptice i druge životinje koje žive u moru. Osim toga, zagađenje podmorja može utjecati i na kvalitetu vode, što može negativno utjecati na ljudsko zdravlje.


Akcije čišćenja podmorja se obično organiziraju u lokalnim zajednicama i provode se volonterski. Uključiti se u akciju čišćenja podmorja je jedan od načina na koji pojedinci mogu pomoći u zaštiti okoliša i očuvanju morskih ekosustava. Osim toga, važno je educirati sebe i druge o pravilnom odlaganju otpada i o važnosti očuvanja mora i oceana.

SRED Šijun Slano u suradnji sa ERK “Periska” Ploče, ERK “Leut” Blace i Primorskim komunalnim društvom organizirali su akciju čišćenja podmorja Slanjske rive.

Ovo je prva ekološka akcija kluba SRED Šijun, a do kraja godine u najavi ih ima još nekoliko. Svi koji žele sudjelovati ili pomoći na bilo koji način su i više nego dobrodošli.

SRED Šijun se zahvaljuje svima koji su se odazvali, a kako je protekla akcija pogledajte u fotogaleriji ispod:

Izvor: SRED Šijun Slano

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda