Ekologija

ERK ‘Leut’ iz Blaca realizirao projekt ‘Uvale Elafita 2023.’

Tijekom prošlog tjedna ERK ‘Leut’ iz Blaca realizirao je projekt ‘Uvale Elafita 2023.’.


Ovaj projekt je drugi projekt kojeg je Leut proveo ove godine pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske.

Prvi projekt ‘Korak prema nultom onečišćenju voda, zraka i tla’ je realiziran u Blacama, u lipnju ove godine uz suglasnost Srednje škole ‘Metković’.

Projekt ‘Uvale Elafita 2023.’ se provodio kroz tjedan dana, te su čišćene uvale otoka Koločep, Šipan i Jakljan – ukupno pet ronilačkih eko akcija u kojima su ronioci Leuta izvadili veliku količinu otpada te ga predali lokalnim komunalnim službama na zbrinjavanje.

Provođenje akcija je planirano u skladu s vremenskim uvjetima, prvenstveno imajući na umu sigurnost ronilaca, ali je unatoč kiši i olujnom jugu odrađen veliki posao.

Članovi ERK ‘Leut’ žele zahvaliti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na pokroviteljstvu, Gradu Dubrovniku, lokalnim samoupravama i komunalnim službama, HRS-u na podršci, ERK ‘Periska’ Ploče na pomoći u akcijama te svim svojim donatorima.

Tekst i fotografije: Dalmatinski portal

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda