Ekologija

Emisija “Lovac na bilje” u Neretvi – NAJAVA

Avanturistički dokumentarni serijal o prirodnim hrvatskim bogatstvima koji se prikazuje subotom u 16:20 sati na HTV1 svoju sljedeću emisiju posvećuje Neretvi.

Lovac na bilje je jedinstveni avanturističko-pustolovni dokumentarni serijal o prirodi i bilju. Voditelj Anton Rudan (Lovac na bilje) traži i otkriva samoniklo, autohtono i alohtono bilje na zanimljivim lokacijama diljem Hrvatske.

Prirodna bogatstva kao što su mnogobrojne biljne vrste, izvori pitke i kvalitetne vode, klimatska i krajobrazna raznolikost temelj su svake epizode.


Kroz serijal, voditelj prolazi zanimljive avanturističke situacije putem kojih upoznaje različite krajeve i ljude uz koje otkriva različite vrste bilja – pritom se referirajući na povijest određenih lokaliteta i odnosa lokalnih mještana s biljkama te očuvanjem njihove lokalne prirodne baštine.

“Gledajte nas i u subotu jer odlazimo na rijeku Neretvu – najveću i najdužu rijeku jadranskog sliva, koja na svome utoku u more oblikuje jedinstvenu deltu koja je odredila način života stanovništva toga područja… ” – stoji u najavi subotnje emisije.