Ekologija

EKOLOŠKA AKCIJA ČIŠĆENJA „Lakše se diše uz more čišće“

U subotu, 30.listopada 2021. godine u 10:00 h na Gradskoj plaži u Pločama održava se ekološka akcija čišćenja podmorja u sklopu projekta „Lakše se diše uz more čišće“ čiji je glavni organizator udruga Oceanus iz Splita.

Udruga „OCEANUS“ se već aktivno bavi organiziranjem ekoloških akcija čišćenja podmorja, organizacijom ronilačkih tečajeva, edukacijama i radionicama za lokalnu zajednicu.

Pored ekološke akcije čišćenja podmorja održat će se i ekološka edukacija za najmlađe gdje u suradnji sa Dječjim vrtićem Ploče pozivamo najmlađe da zajedno sa svojim roditeljima posjete gradsku plažu u Pločama gdje će ih dočekati veseli volonteri.


Voditeljica projekta Barbara Barbir ovim putem se zahvaljuje Gradu Pločama kao glavnom pokrovitelju koji je prepoznao važnost projekta i odobrio financijska sredstva za njegovu realizaciju.

Uz Grad Ploče važnost uklanjanja otpada iz morskog okoliša prepoznala je Turistička zajednica Grada Ploča, ERK „ Periska“, ERK Leut Blace, JVP Ploče, REK Hvidr-a Split, Komunalno održavanje Ploče..

Dobrodošli su svi koji žele pomoći u realizaciji projekta bilo s kopna ili brodicama.

Veselimo se Vašem dolasku!

Oceanus