Ekologija

EKO AKCIJE POVODOM DANA MORNARICE: Vrlo aktivan vikend ERK “Periske” i HRM-a

Jučer je bio jedan vrlo aktivan dan za članove ”Periske”.

Na ekološkoj akciji prikupljanja otpada iz podmorja održanoj na gradskoj plaži Ploče i ”Sidrištu” u Portini, koju je u Pločama organizirala Hrvatska ratna mornarica, ERK ”Periska” je sudjelovala kao sudomaćin te su uz ronitelje iz ”ERK Leut” Blace, ŠREK ”Delta 5” Metković, ERK ”Malo more” Komarna te ronitelje HRM-a iz podmorja uklonili značajnu količinu otpada.

Akcija u Pločama je jedna od 3 eko akcije (Ploče – Split – Pula) koje se održavaju povodom ”Dana hrvatske ratne mornarice” 18. rujna. Ovim putem im čestitamo te još jednom zahvaljujemo na odlično organiziranoj eko akciji nakon koje je podmorje našeg grada jos ljepše.


Također, stiglo se jučer i na međunarodnu ekološku akciju čišćenja plaže i korita Mostarskog jezera u organizaciji RK ”Mostar” pod nazivom Ekološka akcija ”JEZERO 2022” na kojoj je sudjelovalo preko 90 ronitelja.

Moramo spomenuti i našeg člana Antonia Buratovića koji je kao član Hrvatske reprezentacije u podvodnom ribolovu zastupao Hrvatsku na 33. CMAS Euro-afričkom prvenstvu u podvodnom ribolovu koji se održavao od 07.09 do 11.09 u Tunisu.

Tekst i foto: ERK Periska

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda