Ekologija

Dolina Neretve predstavljena Hrvatima u Washingtonu

13. lipnja 2020. dolina Neretve je preko Zoom-a bila „gošća“ Hrvatima iz udruge HURA u Washingtonu https://www.facebook.com/HrvatskaUra/. Za prezentaciju našeg kraja pobrinuo se Life&Ventures, Ploče Online te Turistička zajednica Grada Ploča.

Hrvatsko američki klub HURA, Washington DC, osnovan je 2010. Organizaciju čine generacije hrvatske dijaspore u SAD-u koja djeluje s ciljem očuvanja i promicanja hrvatske baštine, identiteta i kulture. Fokus je izgradnja kulturne, gospodarske i znanstvene povezanosti s hrvatskim regijama. Jedan od projekata HURA-e su virtualne prezentacije raznih Hrvatskih regija, posebno onih onih koje su manje poznate u svijetu.

Prezentaciju o dolini Neretve za članove HURE održali su Andrea i Mario iz pločanske turističke agencije Life&Ventures https://www.lifeandventures.com/, https://www.facebook.com/pg/lifeandventures1/about/?ref=page_internal koji kroz svoju turističku ponudu puno rade s američkim tržištem. Andrea i Mario predstavili su Ploče, Baćinska jezera, Staševicu i polje Jezero, ušće Neretve, Norin, jezero Kuti, Opuzen, Metković, a prezentaciju su upotpunili Video klipovima i fotografijama prikazujući točke interesa na Google mapsu.


Prema riječima Andree i Marija prijem kod publike je bio odličan te nas narednih turističkih sezona ne bi trebao iznenaditi posjet američko-hrvatskih prijatelja od kojih je većina rođena i odrasla u SAD-u.

#LifeandVentures #CroatiancommunityofWashingtonDCHrvatskaUra #TurisitčkazajednicaGradaPloča #PločeOnline