Ekologija

DAN VLAŽNIH STANIŠTA Poziv Udruge Brkata sjenica ljubiteljima ptica i prirode

Udruga Brkata sjenica koja okuplja ljubitelje ptica i prirode doline Neretve ovih je dana izdala mini publikaciju posvećenu samoniklim orhidejama koje rastu u Neretvi a povodom obilježavanja Dana vlažnih staništa.

Evo nas nakon godinu dana da vam prezentiramo drugi dio samoniklih orhideja doline Neretve. Edukacijski letak služit će školskoj djeci, naravno i odraslima da se upoznaju sa jednim dijelom botaničkog bogatstva lijepe nam doline Neretve, da bismo znali cijeniti što imamo, kazao je Bariša Ilić predsjednik udruge.

– Uložio sam dosta truda obilazeći terene širom Neretve, ali na kraju sva muka i trud ode u zaborav kod ovakvih rezultata. Najbolji doživljaj orhideja je u prirodi kad ih vidite, ali i ovo što imate za pogledat vrijedi truda. Čuvajmo prirodna bogatstva naše prelijepe Neretve-poručio je Ilić, prenosi Dubrovački vjesnik.


Ovim edukacijskim letkom udruga Brkata sjenica obilježava dan vlažnih staništa, 02. veljače kada kada je daleke 1971. godine 18 zemalja proglasilo konvenciju o zaštiti vlažnih staništa u Iranskom gradu Ramsaru., poznatu kasnije pod nazivom Ramsarska konvencija, pod čijom zaštitom je i delta Neretve.

Divlje orhideje u delti Neretve
Foto: Bariša Ilić/Brkata sjenica

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda