Aktualno Politika i gospodarstvo

SDP Ploče: Šta se “kuha” na Radio postaji Ploče?

Uz more problema koja su nam postavljena na teret u prihvaćenom rebalansu proračuna, gradska vlast se pobrinula da nam servira novi slučaj koji će okupirati pozornost javnosti, skrenuti malo misli s minusa koji nas čeka u gradskoj blagajni i ponukati nas da konačno shvatimo da se u ovom gradu sve svodi na rulet političkih igrica od strane vladajućih, koje idu isključivo njima u korist. Nikako ne na saniranje hrpu nakupljenih problema! Nikako ne na rad za dobrobit građana! Nikako ne na konačno uzdizanje razvoja grada na razinu na kojoj bi se svojim potencijalom trebao nalaziti!

Ne samo što u ovom gradu postaje sve teže živjeti, što imamo gomilu nezaposlenih bez ikakve prilike za zaposlenje, već se određenim odlukama pokazuje kako ni za one sposobne, koji su u stanju čak napraviti svojim radom veliki pomak prema naprijed, u ovom gradu jednostavno nema mjesta. Drugim riječima, za pozitivne stvari nema mjesta! Do kada tako?

Prvotno, navodimo da nismo zaprepašteni potezom vladajućih koji su, bez ikakvih objašnjenja zatvorili vrata čovjeku koji je od RPPa- napravio radio sa zavidnom slušanošću, koji je isti radio ostavio u velikom plusu, a preuzeo ga s dugovanjima, koji je osvojio nagrade i priznanja struke za svoj rad, koji je pokazao da se radom, znanjem i zalaganjem može ostvariti uspjeh i zavidno poslovanje. Zapravo, gradska vlast je od takve osobe mogla nešto i naučiti, svi bismo bili sretni da po recepturi takvog rada obavljaju svoj posao.


No, obzirom da smo uvjereni da je po staroj dobroj šabloni sve napravljeno unutar zadovoljavajućih regulativa, od vladajućih nas interesira ipak sljedeće, čisto da pokušamo razumjeti ovakav potez:

Zašto društvo nije raspisalo natječaj na vrijeme, tako da isti bude završen do početka prosinca te da na taj način Skupština društva Radio postaja Ploče d.o.o. ima vremena izabrati direktora prije isteka ugovora dotadašnjem direktoru, Miroslavu Barbiru?

Obzirom da je dužnost gradonačelnika skrbiti o gradskoj imovini, među kojom je i RPP i obzirom da čini Skupštinu društva, ne preostaje nam ništa drugo nego zaključiti da po obje osnove nije pravovremeno obavio svoj posao. Svejedno, TRAŽIMO ODGOVOR!

Što  je potrebno da se gradonačelnik Vejić kao Skupština društva sam sa sobom dogovori tko će biti novi direktor RPP-a?

Navedena situacija nam daje za misliti kako je pored posla gradonačelnika previše jednoj osobi stavljati i odgovornost za rad pojedinih gradskih trgovačkih društava. Ostaje nam za zaključiti da u cijeloj situaciji opet strše nesposobnost i neodlučnost gradonačelnika. Nažalost, isti scenarij možemo očekivati i u budućnosti, dok god bude obnašao svoju funkciju… Ovaj put  na štetu Radio postaje Ploče, u nekoj drugoj situaciji, na štetu Grada Ploča (iako se i zato već dovoljno pobrinuo). Svejedno, TRAŽIMO ODGOVOR!

Najavljen je novi natječaj za izbor direktora RPP-a. Čemu novi natječaj?

Naime, na službenim stranicama Grada Ploča je objavljeno kako se gospodin Jasmin Brajlović imenuje za v.d. direktora Radio postaje Ploče, dok se ne raspiše novi natječaj. Želimo znati čemu taj novi natječaj ukoliko oba kandidata, prema neslužbenim informacijama, zadovoljavaju uvjete istog? Zašto se sada ne imenuje novi direktor kada postoje sve predispozicije za imenovanje? Ovako nam je ostavljen  prostor za pretpostavku kako se putem novog natječaja želi instalirati politički podoban kandidat, koji će se tek na njega javiti u bliskoj budućnosti. Bit će zanimljivo pratiti hoće li uvjeti novog natječaja biti isti ili prilagodljivi…Svejedno, TRAŽIMO ODGOVOR!

Moramo priznati da nam kao oporbi, s jedne strane nikad nije bilo lakše ukazati konačno javnosti na sve loše što se događa u našem malom mjestu, no s druge strane, nikad nam nije bilo teže utjecati na sve loše odluke koje ćemo skupo plaćati u budućnosti. Odavno smo prestali očekivati da ćete početi stvarati poduzetničku i pozitivnu klimu u ovom gradu i da ćete pokrenuti naš grad, no ne morate uz to gušiti ono što u ovom gradu ipak ima pozitivni predznak. Obzirom na ovaj čudan slijed događanja na RPP-u, kao oporbena stranka koristimo priliku da tražimo odgovore , koje ste uostalom dužni i građanima koji  su svojim burnim reakcijama pokazali da među većinom nema podrške za takav način rada. Vjerovali ili ne, ti isti građani su vas birali da ih zastupate, i vjerovali ili ne, građani imaju pravo na informacije, koliko god se vi na vlasti trudili ugušiti isto. Ili opet podcjenjujete  građane, misleći kako će se sve uskoro zaboraviti i da stojite dovoljno visoko da bi ikome morali pravdati odluke koji se tiču istih građana? Zar puno tražimo?

Za sve navedeno, vjerujemo da ipak ne tražimo mnogo. Samo TRAŽIMO ODGOVOR(NOST)!

 

sdp-ploce.com