Aktualno Sport

1 HRL (Ž): Dalmatinka na svom parketu dočekuje sastav Trešnjevke iz Zagreba

15.KOLO 1 HRL (Ž): DALMATINKA – TREŠNJEVKA

U subotu, 9.veljače, na rasporedu je 15.kolo prvoligaške konkurencije rukometašica. Druga je to etapa nastavka prvenstva a Dalmatinka će na svom parketu dočekati sastav Trešnjevke iz Zagreba (19 sati). Pločanke su u prvom nadmetanju slavile kod zelenih u Kutiji šibica, bilo je 32:25 (14:14). Bila je to prva gostujuća pobjeda učenica trenera Ivana Jerkovića, prva na strani od za sada ukupno četiri. Još četiri domaće pobjede imaju Dalmatinke i s ukupno 16 bodova trenutno su na 6.mjestu. Trešnjevka je na 9.mjestu sa 8 bodova, ima susret manje i to onaj odgođeni iz prvog dijela protiv Splita 2010 u gradu pod Marjanom.

Kratko podsjećanja na sraz ova dva sastava iz rujna prošle godine. Izjednačeno je bilo nakon prvih 30 minuta (14:14), u nastavku potpuna dominacija Pločanki u oba smjera. Odlično kolektivno izdanje izbacilo je u prvi plan Magdalenu Žderić koja je bila prvi strijelac susreta sa 13 pogodaka, od toga 7 sa sedam metara. Slijedile su je sa po 5 pogodaka Renata Kežić Vladimir i Anđela Zelić dok je na vratima Vlatka Jelčić skupila 10 obrana.


Što donosi subotnje nadmetanje? Hoćemo li gledati Dalmatinku u izdanju s posljednjeg domaćeg susreta i uvjerljivog poraza od Splita 2010 ili pak sliku iz Čakovca kada su kapetanica Vlatka i kolegice nadvisile Zrinski u svim elementima rukometne igre! Teško za predvidjeti i prognozirati, niti sam trener Jerković nakon svega, kako kaže, ne zna što bih rekao. U svakom slučaju vrijedi notirati kako je Trešnjevka igrački jača u odnosu na prvu polusezonu, Dalmatinka ima prednost domaćeg parketa i dobru atmosferu u svlačionici nakon velikih bodova iz Međimurja. Uvjerenja smo kako ipak sve ovisi o domaćim rukometašicama, kako će ući u susret i kako energetski reagirati. Dalmatinke će sve biti na broju a najvjerniji navijači od njih očekuju nastavak lijepe ovosezonske priče.

RASPORED 15.KOLA 1 HRL (Ž): SPLIT Split 2010 – Zamet, VARAŽDIN Koka – Lokomotiva, OSIJEK Osijek – Sesvete Agroproteinka, UMAG Umag – Zrinski, BJELOVAR Bjelovar – Podravka Vegeta, PLOČE Dalmatinka – Trešnjevka, Murvica slobodna.

Tekst i foto: Jurica Vukojević