Politika

NIŠTA OD APN-a? Što se događa sa subvencijama za stambene kredite?

Zapele su obećane subvencije za kupnju stanova mladima. Oni tako do novog stana uz pomoć države neće moći u rujnu, kako je ranije bilo predviđeno, već će subvencije krenuti najranije u listopadu.

Ministarstvo graditeljstva je za Dnevnik.hr priopćilo da žele nastaviti program, no problem je raspoloživost sredstava.

– Želja je da se nastavi program, ali s obzirom na činjenicu da je većina sredstava korištena za mjere gospodarskog oporavka zbog krize uzrokovane koronavirusom, u očekivanju smo novih projekcija proračuna i kalkulacija o raspoloživosti sredstava za provedbu samog projekta. Javnost će se u najkraćem mogućem roku obavijestiti o mogućem datumu objave novog natječaja, odgovorili su iz Ministarstva.


Da sredstava za ovu godinu ima, siguran je bivši ministar Predrag Štromar, koji apelira da se u natječaj krene čim prije.

Mnogi građani su već predali sve potrebne papire, a neki su već dali i predujam za stanove.

– Ako ne bude APN-a, ići će na redovne stambene kredite, ali svi nestrpljivo čekaju da iskoriste subvenciju, kaže za Dnevnik.hr kreditni posrednik Hrvoje Travnikar. Da će klijenti ići na redovne kredite u slučaju da APN-a ne bude, potvrdio je i Boro Vujović iz Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK-u i dodao da je određen broj predugovora već potpisan.

Iz Hrvatske udruge banaka poručili su da su spremni za novi krug poticaja, a zbog korone će za neke klijente još uvijek biti pooštreni uvjeti za dobivanje kredita.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni