Politika

Grad Ploče i ove godine u projektu doma za nezbrinutu djecu „Maestral“ – „Put lubenica u Pločama“

put lubenica by ploce.hr

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić i ove je godine podržao projekt Američkog instituta za pomorstvo pod nazivom „Put lubenica“ u sklopu kojega, već treću godinu zaredom u Ploče dolaze djeca doma za nezbrinutu djecu „Maestral“. „Gospa od mora“ uplovila je tako jučer u pločansku luku, a djeca su potom uživala u obilasku grada, te se jedrenjakom odveli i do Opuzena.

Projekt je ovo koji je započeo još prije nekoliko godina, a predstavnici Američkog instituta štićenicima doma omogućuju višednevno jedrenje Jadranom. „U Pločama se već osjećaju domaće, već znaju gdje otići, družiti se, a njihovi osmijesi i zadovoljna lica nama su najbolja nagrada, a i draga obveza ugostiti ih svake godine i pomoći u ovom plemenitom cilju“, rekao je gradonačelnik Vejić posjetivši posadu i štićenike.

Ova dječica su na brod u ugodnoj atmosferi i zabavi prenijela nekoliko stotina kilograma neretvanskih lubenica, a u tom su im, kao i u prijevozu ovih slatkih plodova, pomogli uvijek aktivni djelatnici JVP-Ploče.


Tekst i foto: www.ploce.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni