Sponzorirani članak

[PROMO] Ako želiš zakon o porijeklu imovine biraj RESTART koaliciju!

Reformom pravosuđa cilj je vratiti povjerenje građana u sustav. Osnovne mjere bit će povećanje stegovne odgovornosti sudaca i državnih odvjetnika, sređivanje zemljišnih knjiga te jačanje položaja USKOK-a, PNUSKOK-a i poreznog USKOK-a.

Iz primjera vladajućih upravo možemo vidjeti da štetu od korupcije imaju svi građani koji se drže reda, a korist imaju samo moćni, nedodirljivi, oni koji imaju političku zaštitu. Zato će RESTART koalicija donijeti Zakon o porijeklu imovine, kao jedan od preduvjeta učinkovite borbe protiv korupcije i nezakonitog stjecanja imovine.

Reforma pravosuđa je osnovni preduvjet razvoja naše zemlje. Vlast u Hrvatskoj ne smije biti korumpirana jer korupcija izjeda hrvatsko društvo i zbog nje je mnogim mladim ljudima ukradena budućnost, a starijima oduzeto dostojanstvo.


Vladajući su pokazali jednu visoku sposobnost uništavanja institucija. Državno odvjetništvo i USKOK moraju biti tijela s više sadržaja i više podrške građanima.

Strogo kažnjavanje korupcije i mafijaštva nije samo po sebi dovoljno jer je potrebno poslati moralnu poruku kako se kriminal ne isplati i kako društvo neće tolerirati nezakonito bogaćenje na teret građana. Političari i suci su oni čije se porijeklo imovine, a i ono čim se bave, mora posebno nadzirati.

Prljavi novac je suština krvotoka mafije i korupcije i bez zatvaranja tog krvotoka nema uspješne borbe protiv kriminala, korupcije i mafijaštva. RESTART koalicija će učiniti sve da se taj krvotok zaustavi i da odumre korupcija u ovoj zemlji.

Borba protiv korupcije najveća borba koju danas Hrvatska mora voditi te ona nije moguća bez učinkovitog pravosuđa.

Ako se korupcijske afere otvore, one moraju imati epilog. Krivci će biti kažnjeni, imovina će im biti oduzeta, a šteta koja je načinjena javnom interesu nadoknađena u najširem mogućem opsegu, upravo je to cilj RESTART koalicije. 

Za postizanje svega navedenog potrebno mijenjati način ulaska sudaca u sustav i provoditi njihove češće sigurnosne provjere, osigurati stegovnu odgovornost onih koji donose odluke, raditi na cjeloživotnom obrazovanju sudaca, nastaviti sa spajanjem sudova i racionalizirati sustav, objavljivati javno sve odluke sudova te srediti zemljišne knjige.

Ako želiš zakon o porijeklu imovine biraj RESTART koaliciju.

Izađi i promijeni, biraj listu 13., biraj Hrvatsku bez korupcije.

Možda ti se sviđa

Sponzorirani članak

VALENTINOVO U OPTICI VAN GOGH: Do sedamdeset posto popusta za sve zaljubljene Pločane

Bliži se Valentinovo, dan zaljubljenih posvećen izražavanju ljubavi voljenoj osobi. To je ujedno i dan kada nastojimo svojim voljenima pokloniti
mia franić by željko šunjić
Sponzorirani članak

Atraktivna ljepotica plijenila pažnju na splitskim ulicama

Najljepša Hrvatica po mišljenju časopisa Globus za 2011. godinu, Mia Franić ovih dana neumorno radi. Spoj ljepote i pameti omogućio