Sponzorirani članak

Poznati domaći lanac i ove godine pripremio iznenađenja za prvašiće svojih zaposlenika

Ususret još jednoj školskoj godini, Studenac je za prvoškolce svojih djelatnika pripremio praktične poklon-pakete kako bi spremni ušli u novo razdoblje života

Početak školske godine najuzbudljiviji je za učenike prvih razreda, koji tek ulaze u školske klupe i vesele se svojem novom koraku u život.

Važan je to trenutak i za njihove roditelje jer i za njih predstavlja svojevrsnu prekretnicu. S roditeljima prvašića provjerili smo kako se pripremaju za avanturu koja im slijedi, jesu li spremni i kako im je ususret izišao njihov poslodavac, Studenac market. Kako bi djelatnicima koji su roditelji prvoškolaca uljepšao prve dane škole, Studenac treću godinu zaredom za njih priprema prigodne poklone – ruksak sa svim potrebnim priborom, ali i stvarima za veselije slobodno vrijeme i igru, frizbijem i vijačom.


Uzbuđenje tijekom cijelog ljeta

Napuštanje vrtića i odlazak u školu, o kojoj toliko slušaju, za mnoge je prvoškolce velik trenutak koji s radošću iščekuju. Tako je bilo i u domu Danijela Vugdelije, zaposlenika skladišta Studenca u Dugopolju, čija sedmogodišnja kći Maria Elena ove godine kreće u prvi razred.

„Maria Elena svake me nedjelje tijekom ljeta pitala je li sutra ponedjeljak kada kreće u školu i napokon postaje školarka. Približio se i dan kada je odgovor bio – jest, sutra je taj ponedjeljak. Uzbuđenje oko škole za nas traje cijelo ljeto, što me neizmjerno veseli. Naravno, svjestan sam da nas čekaju i godine kada će se više veseliti praznicima, ali ovih je dana odlazak u školu taj dugo očekivani trenutak i znak da postaje „velika““, rekao je Danijel Vugdelija

Danijel Vugdelija, djelatnik skladišta Studenca u Dugopolju, i njegova prvašica – kći Maria Elena

Povratak u iščekivanje početka škole

I za Branimira Marinkovića, vozača Studenca iz Pazina, ovo je prvo iščekivanje početka školske godine jer u školske klupe šalje svoju kćer Melani.

Kako je, osim za školarce, polazak u školu velik trenutak i za roditelje, pitali smo ga kako se osjeća kao otac novopečene školarke.

„Sretan sam, ali se, naravno, i brinem kako će se snaći. Najradije bih i ja s njom svaki dan išao u učionicu da vidim treba li joj što i da joj budem potpora u novom okruženju. No vjerujem da je tako svim roditeljima prvoškolaca, osobito nama očevima koji u školu šaljemo kćerke i imamo ih potrebu zaštititi“.

„Poput većine njezinih vršnjaka, s Melani smo vježbali pisanje, čitanje i zbrajanje, tako da u školu odlazi spremna. Već smo prije nekoliko tjedana nabavili i raznu školsku opremu, a sve nas je, osobito Melani, razveselio i školski paket Studenca“, rekao je Branimir.

Branimir Marinković, vozač Studenca, i kći Melani koja kreće u prvi razred

Blizanci i polazak u prvi razred

I dok je priprema za prva školska iskustva izazov za mnoge roditelje prvoškolaca, on se udvostručuje kada su posrijedi dva djeteta. Nikolina Cumeljan, poslovotkinja trgovine Studenca u Dubrovniku, majka blizanki Marele i Leone, pred sobom tako ima dvostruku avanturu.

„Marela i Leona kreću u prvi razred, a i za mene je to prvo iskustvo upisivanja djece u školu. Kada kažu da roditelj nikada nije posve spreman za odrastanje svojeg djeteta, uistinu ne lažu. Istodobno smo veseli i pomalo sjetni. Znamo da sada za njih kreću neke nove stvari i nova iskustva te da će se činiti da vrijeme teče sve brže“, rekla je Nikolina.

„Veseli me što su obje uzbuđene i ne brinem se jer su razigrane i pričljive. Kreću u isti razred pa se neće naći u posve nepoznatom okruženju i to mi kao majci olakšava pomisao na njihove prve školske dane“, zaključila je, dodavši da im je prve dane škole uljepšao i Studenac market svojim poklon-paketom.

Marela i Leona spremne su za školu, a dodatno ih veseli poklon paket Studenca

Oprema za školu dio je avanture

Iako joj nije prvo iskustvo školarca u obitelji, za Ivu Kardum, prodavačicu u trgovini Studenca u Škabrnji, i dolazeće je iskustvo emocionalno.

„Premda u obitelji već imamo školarca Marka, koji će sada u treći razred, s kćerkom, šestogodišnjom Cvitom, ponovno se suočavao s raznovrsnim emocijama. Ovo nam je „novo-staro“ iskustvo, uzbuđuje nas, ali i pomalo zastrašuje činjenica da odrastaju, kao i vjerojatno sve roditelje“, istaknula je Iva.

Za školske klupe već su tjednima spremni, a u tome je pomogao i Studenac, koji na policama donosi sve za školu.

„Cvita je već mjesecima uzbuđena i veseli se novim prijateljima. Kao majku, plaši me svijet obveza i odgovornosti u koji sada ulazi. Još je malena i najradije bih joj priuštila još malo vremena bezbrižnog djetinjstva, no to je neizostavan trenutak roditeljstva. Veseli me kada vidim koliko se raduje ruksaku i svim školskim potrepštinama“, rekla je Iva.

Prodavačica u trgovini u Škabrnji Iva Kardum i kći Cvita koja kreće u prvi razred

Poklon-paketi za prvašiće samo su neke od pogodnosti za zaposlenike vodećeg lanca na Jadranu.

Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je svoje poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Rast tvrtke s vremenom je doveo do maloprodajnog lanca. Na sliku današnjeg Studenca, trgovine-susjeda koja pogodnostima za kupce dosljedno prati svjetske trendove, najviše je utjecala 2018., otkad je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors. Upravo 2018. počinje unapređenje i značajna transformacija cjelovitog poslovanja popraćena uspješnim akvizicijama i organskim rastom. Preuzimanjem Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika 2019. godine lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status na Jadranu dodatno utvrđuje 2021. preuzimanjem biogradskog lanca Bure Trgovina d.o.o., a važan poslovni iskorak čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Studenac trenutačno zapošljava više od 3500 djelatnika, broji više od 660 prodavaonica te je glavni maloprodajni lanac na jadranskoj obali i među vodećima u Hrvatskoj. Više informacija dostupno je na službenoj internetskoj stranici studenac.hr, a sva priopćenja za medije možete pronaći na studenac.hr/press.