Sponzorirani članak

NOVO U DOLINI NERETVE! TINKER LABS: Vesela STEAM školica za male znatiželjne znanstvenike

NOVO U DOLINI NERETVE! VESELA STEAM ŠKOLICA ZA MALE ZNATIŽELJNE ZNANSTVENIKE- Tinker Labs

Poticanje na istraživanje i razvijanje ljubavi prema znanosti

Slogan koji vodi razvoj našeg kurikuluma je „od igre, do strasti, do svrhe“ .


Naš cilj nije učiti djecu ono što moraju znati kako bi prošli standardizirane testove,

već uključiti njihovu urođenu znatiželju i nadahnuti ih da propituju svijet oko sebe.

Strast pri istraživanju i otkrivanju je u svima nama, i ne smijemo je potisnuti, a još je bolje kad to radimo kroz igru!

Naš je cilj osigurati inspirativan prostor gdje djeca koriste svoje ruke i um kako bi stvarali i gradili, a time i razumjeli svijet oko sebe

Pokretačka snaga cijele priče

Djeca najbolje uče kroz praktičan rad i eksperimente“, kaže nastavnica informatike- Katarina Tošić , koja je pokrenula projekt Tinker Labs Metković , franšizu STEAM učenja za najmlađe. To je škola kakvu i djeca i roditelji žele!
Cijela ova priča u meni je od početka pobuđivala predivan osjećaj. Program je kvalitetan i osmišljen od strane cijelog tima stručnjaka. Drago mi je što novim generacijama možemo pružiti učenje na ovakav način, koji nama nije bio omogućen.
Iako dječja prirodna znatiželja još uvijek ne pronalazi odgovarajuće programe u školstvu, možemo reći da Tinker Labs uvelike oplemenjuje klasično obrazovanje. Ideja da pokrenem ovakav oblik nastave u gradu Metkoviću, pojavila se kad sam istraživala aktivnosti za svoje dvoje djece koji postavljaju 1000 pitanja dnevno, a ponekad im mi kao roditelji ne znamo ili nemamo vremena na sve odgovoriti, pokazati, istražiti… Kroz nekoliko godina rada u osnovnoj i srednjoj školi, nastavnica Katarina zaključila je da djeca najbolje uče kroz praktičnu primjenu, a to je ujedno nešto što i nju veseli. Iskustveno učenje je najbolje učenje za njih.

Programi Tinker Labs-a

Naš veseli laboratorij, koji postoji u 33 grada diljem Hrvatske, napokon otvara svoja vrata i u Dolini Neretve, točnije u Metkoviću. Tinker Labs je odobren od strane Ministarstva obrazovanja kao izvanškolska aktivnost, a razvio je nekoliko programa:
TINKER TOTS (4-6 god.) i TINKER TOWN (7-12 god.), nakon toga i Tinker Tots Plus i Tinker Town Plus. Nakon završenog jednog tečaja polaznici kreću na idući koji se nadovezuju jedan na drugi.

Polaznici naše škole nastavu imaju jedan put tjedno a svaki tjedan rade različitu temu. Radi se u malim grupama po 10 djece, tako da je kroz individualan pristup omogućeno svakom djetetu da otkrije svoj potencijal, te se zainteresira za znanja budućnosti.

Često po medijima slušamo o obrazovanju i pojmu STEM. STEM je akronim koji na engleskom jeziku označava četiri obrazovna područja: znanost (Science), tehnologiju(Technology), inženjerstvo(Engineering), matematika(Mathematics).. Međutim, sve se više u ovaj akronim počinje ubacivati i slovo A(art)-umjetnost. Upravo na ovim interdisciplinarnim vrijednostima počiva i Tinker Labs program.

Ovaj zanimljiv izvanškolski projekt usavršavanja namijenjen je djeci od 4 do 12 godina. Provodi se u nekoliko programa osmišljenih prema djetetovu uzrastu i sposobnostima.

Ovdje će djeca izvoditi kemijske pokuse, proučavati ljudsku anatomiju, prepoznavati uzorke, rješavati inženjerske izazove, proučavati aerodinamiku, atome i molekule, izrađivati robote i sve to kroz igru! Igra je najprirodniji i najlakši oblik učenja, jer je dijete u igri motivirano i angažirano, te njome razvija osjećaj sigurnosti, samokontrole, samostalnosti, te jača samopouzdanje. Djeca trebaju opipati, osjetiti, mirisati, rastaviti i sastaviti predmet i pojave u okolini, kako bi uočili njihova svojstva, razlike ili primjenu.

Novo u TInker Labsu

Ono na što smo posebno ponosni je PROSLAVA ROĐENDANA u našoj školici!
TInker Labs nudi mogućnost proslave rođendana vašeg mališana. Odabirete jedan od 3 paketa (S, M, L) i temu prema želji vašeg djeteta. A sve ostalo je na nama. Za više informacija možete nam se obratiti na naš kontakt br. Ili mail.

UPISI I DODATNE INFORMACIJE

Škola počinje s radom na jesen, s početkom nove školske godine. Odaziv i podrška roditelja su zaista veliki, a zainteresiranost za naš program nadmašila je sva moja očekivanja. Predupisi su započeli, pa se već sada možete predbilježiti za ogledne sate koji će se održati krajem kolovoza. Za upis su već predbilježena djeca iz Metkovića, Opuzena, Ploča i okolnih mjesta, pa i iz susjedne BIH. Svi su dobrodošli i jedva čekamo krenuti u ovu avanturu!

Sve dodatne informacije možete pronaći na Društvenim mrežama Facebook i Instagram pod nazivom „Tinkerlabs Metković“. Možete nam pisati na mail: metkovic@tinkerlabs.hr ili kontaktirati na br: 095/533-1660

Možda ti se sviđa

Sponzorirani članak

VALENTINOVO U OPTICI VAN GOGH: Do sedamdeset posto popusta za sve zaljubljene Pločane

Bliži se Valentinovo, dan zaljubljenih posvećen izražavanju ljubavi voljenoj osobi. To je ujedno i dan kada nastojimo svojim voljenima pokloniti
mia franić by željko šunjić
Sponzorirani članak

Atraktivna ljepotica plijenila pažnju na splitskim ulicama

Najljepša Hrvatica po mišljenju časopisa Globus za 2011. godinu, Mia Franić ovih dana neumorno radi. Spoj ljepote i pameti omogućio