Sponzorirani članak

Izborni stožer koalicije HSS-a i HSU-a promidžbu za lokalne izbore 2017. god. ocjenjuje vrlo uspješnom

Na održanom sastanku Izbornog stožera HSS-a i HSU-a, koji se u pravilu svakodnevno održava u stranačkim prostorima HSU-a, nakon analize uspješnosti dosadašnje izborne promidžbe, jednoglasno i vrlo argumentirano je zaključeno da su sve aktivnosti obavljene na vrijeme i vrlo uspješno, s realnim očekivanjima da će mnogi birači i tijekom glasovanja u nedjelju 21.05. ZAOKRUŽIVŠI LISTU BROJ 2., uvjereni da će ovaj njihov izbor ispuniti njihova očekivanja u poboljšanju standarda i ostalih životnih uvjeta.

Provedbene aktivnosti uglavnom se odnose plakatiranje, stranačka druženja po mjesnim odborima, web aktivnostima, radijskim stranačkim sučeljavanjima druženjem s građanima u četvrtak u 20 sati kod naše Crkve na Rivi, na kojem su naši sugrađani , bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju iznijeli svoja viđenja budućnosti u Pločama, jer je zajedništvo i poštivanja prava na izbor, iznad svake politike.
Ovom prilikom, s nekoliko riječi bi izdvojili stranačko sučeljavanje na radio postaji Ploče i dan nakon toga, u srijedu, Koalicijski programa HSS-a i HSU-a., i to iz razloga, jer smo od mnogih građana, dobili vrlo pozitivne komentare.

Zdenko Mateljak, predsjednik HSS-a, zastupao je Koaliciju HSS-a i HSU-a na stranačkom sučeljavanju. Gospodin Mateljak se predstavio kao vrlo odgovoran političar s jasno izraženim stavovima i ciljevima služenja općim interesima Grada, ne podilazeći svojim uskim mogućim interesima, svojoj sujeti ili nekim revanšističkim odnosima prema bivšoj koaliciji HDZ-a, naprotiv, u beskrupuloznim i neargumentiranim napadima iz drugih političkih opcija, gospodin Mateljak je dostojanstveno i argumentirano sve te prigovore odbacio, te je time još jednom potvrdio poznati Radićev stav, „za brata prihvaćamo svakog, a za gospodara nikoga“.


U programskom dijelu, slijedećeg dana na radio emisiji Ploče, povjerenica HSU-a Mila Stančić je interpretirala Izborni program Koalicije objavljen na stranačkim plakatima, među kojima je posebno naglasila:
– Osnivanje Centra za pružanje usluga: djeci, djeci u riziku, obiteljima, mladima, invalidima i starim i nemoćnim osobama i
– Izgradnja novog dječjeg vrtića, jer postojeći ne udovoljava sigurnosti, te smanjivanjem participacije roditelja i poboljšavanju uvjeta boravka djece.

Nažalost, neki od ovih programa, kako je istakla Gđa. Stančić, posebno oni koji skrbe o najugroženijoj populaciji našeg Grada, djeca, invalidi i stare i nemoćne osobe, nisu bile uopće obuhvaćene posebnom pažnjom i brigom mnogih sudionika u stranačkom sučeljavanju, te i ova Koalicija i ovime potvrđuje da je izraz jednodušnosti u angažiranju svih društvenih potencijala u sveobuhvatnom rješavanju, već nagomilanih društvenih poteškoća, čije rješavanje ne smije ovisiti o nekim strankama, koalicijama i slično, već dati svima jasno do znanja, da smo za ovakvo stanje odgovorni SVI, tko više ili manje, te je ovo i poziv svim građanima, bez obzira na konačni ishod izbornih rezultata, udružimo se svi oko rješavanja ovih pitanja.

Gospodin Mateljak, koristeći dosadašnje iskustvo zamjenika gradonačelnika u prepoznavanju i rješavanju vitalnih problema Grada, vrlo suvereno i razumljivo je naglasio potrebu rješavanja niza životnih pitanja, nabrajajući ista slijedom Mjesnih odbora, što se potvrđuje i ovom prilikom, da je to izraz brige i odgovornosti prema svima, a ne samo prema nekima. Neki od navedenih programa su već i započeti u dosadašnjem sazivu GV , te ih je potrebno i završiti, a neke, koje ne traže mnoga financijska sredstva, što prije započeti. Dio programskih zadataka su u izlaganju g. Mateljka, posebno i naglašeni:
– Sustavna briga o svim poljoprivrednicima u postupku komercijalnih osiguranja svih poljoprivrednih usjeva i dugogodišnjih nasada od elementarnih nepogoda Organizirano sudjelovati u nabavi sadnog materijala,
– U gospodarskom razvoju Grada, pravilno i društveno odgovorno valorizirati položaj i ulogu Luke Ploče u daljnjem strateškom gospodarskom razvoju Grada s ciljem da Grad maksimalno sa svojom ulogom doprinese tom razvoju,
– U svim Mjesnim odborima koji su nabrojani, odmah započeti na rješavanju, njima već poznatih problema: završetak probijanja protiv požarnih puteva, sanacija društvenih domova, rješavanja komunalne infrastrukture i turističkih sadržaja i sl.

Vaš glas i mi, zajedno možemo sve!

U nedjelju 21. svibnja, zaokružite listu broj 2.

HVALA