Sport

Planule ulaznice za kup s Hajdukom

Već prvi dan prodaje ulaznica za susret osmine finala Kupa između Jadrana LP i Hajduka koji se igra na Jadranovu 31. listopada od 14 sati pokazao je kako bi i veći kapacitet od 3000 mjesta bio rasprodan. Naime, kompletno gledalište je podijeljeno u četiri sektora, jedan sektor od 300 mjesta popunit će polaznici škole nogometa sa svojim trenerima, a od preostalih 2700 već je prodano 2200 ulaznica.


Uz postojeće tribine na Jadranovu klub s ušća Neretve postavlja tribine koje se inače koriste za vrijeme održavanja sinjske Alke.

Preostali dio od 500 ulaznica u prodaji je od subota na tri frekventna mjesta u gradu.

U klubu ističu kako im je posebno drago što su većinu ulaznica kupili Pločani i ljudi iz okolnih mjesta, jer svi skupa su zaslužili biti dio ovog spektakla. Bit će to prvi službeni susret ligaša iz Ploča i Hajduka, u prijateljskim nadmetanjima susreli su se četiri puta.

Prvi put bilo je to 28. siječnja 1980.godine, legendarni trener Tomislav Ivić predvodio je Bijele u pobjedi 4:2 (Mladen Bogdanović 2, Nikica Cukrov, Nenad Šalov / Mate Dugandžić, Mladen Janković), a Miši Krstičeviću je to bila premijera u Hajdukovoj majici pred svojim Pločanima.

Godinu kasnije, 1. veljače 1981. godine, Hajduk je pod vodstvom Ante Biće Mladinića pobijedio 1:0 uz pogodak Pločanina Miše Krstičevića. Ardian Kozniku je pogodio za Hajduk, a Ante Marinović za Jadran u trećem dvoboju odigranom 8. veljače 1994. godine, Ivan Katalinić bio je trener Hajduka, plavih Josip Katalinski, legenda sarajevskog Željezničara i reprezentacije bivše države. Hrvoje Vejić, bivši reprezentativac, počeo u Jadranu, odlučio je susret odigran 8. svibnja 2002. godine (rezultat 1:0), trener Hajduka bio je Slaven Bilić, a Jadrana Mišo Krstičević.

Tekst: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Multimedija Sport

Noć Prvaka, Stablina, 24. kolovoza 2018.

U nastavku prenosio dio atmosfere s Noći Prvaka u Stablini, održanoj 24. kolovoza 2018., povodom pobjede na 21. Maratonu lađa.
Sport

MNT Šarić Struga: Columbia ili Lacus

  • 2. kolovoza 2023.
Rezultatski uvjerljivo su Columbia i CB Lacus odradili svoje polufinalne zadaće i u međusobnom nadmetanju odlučit će o pobjedniku ponovo