Sport

Novi Jadranaši zrače optimizmom

Plavu svlačionicu s Podvornice u ovom prijelaznom roku zamijenili su onom plavom s Jadranova. Spustili su se desetak kilometara nizvodno i u novom okruženju čeka ih viši rang i novi izazovi. Kao i u Neretvancu, i u Jadranu LP ordinirat će po desnoj strani, prije svega s obrambenim zadaćama.

Karlo Taslak i Miro Krešić novi su jadranaši, obojica 22-godišnjaci, zahvalni i potentni nogometaši. Prošle sezone bili su ponajbolji pojedinci u momčadi iz Opuzena, potvrdu neosporne kvalitete imat će prilike pokazati u konkurenciji momčadi SuperSport 2 NL. Taslak na poziciji desnog stopera, Krešić kao ofenzivni desni branič, znaju se u dušu, pa će im lakše biti ispunjavati zadaće koje pred njih postavi struka plavih s ušća Neretve.
Igrama u pripremnom razdoblju zadovoljili su trenere novog kluba.

-Nova sredina, novi klub, novi ljudi i novi ciljevi. Prvi dojmovi su odlični, za čistu desetku, sjajno se radi i ekipa je sjajna – uvodno će stasiti Taslak, slično razmišlja i Krešić:


Prezadovoljan sam kako sam prihvaćen u svlačionici od suigrača, te stručnog stožera i uprave kluba. Sve je na profesionalnom nivou. Sve za pet od samog dolaska u klub.


Ne razlikuju se niti oko očekivanja u novoj sezoni. Bit će im to debitantska u višem rangu, izazov više, ali za to će biti spremni, to se da razabrati iz njihovih najava.
-Želja je prije svega da ostvarimo što bolji plasman, da se borimo za gornji dio redoslijeda i naravno u kupu da doguramo što dalje. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, odvažno i muški – govori Krešić, a Taslak to potvrđuje i nadodaje:

Sasvim sigurno idemo u napad na sam vrh. S obzirom na rad i atmosferu u ekipi bilo bi pogrešno bilo što drugo očekivati.
Mjesec dana priprema je prošlo, odigrana su četiri ogledna susreta, još će najmanje dva uoči starta i gostovanja u 1.kolu kod Grobničana. Ne kriju zadovoljstvo odrađenim.

Jako sam zadovoljan dosadašnjim radom, radi se odlično na čelu s trenerom Mišom Krstičevićem, koji sve to slaže kako treba. Imamo sve potrebne uvjete, baš sve što nam treba, a posebno mladi igrači – ističe novi desni branič jadranaša Krešić, a Taslak se kratko nadovezuje:

-Prezadovoljan sam dosadašnjim radom, trenira se punom parom i mislim da nas trener vodi na pravi put.

Navijači jadranaša s nestrpljenjem čekaju početak nove sezone, da vide što i koliko može nova momčad plavih. Sigurno će imati njihovu podršku. Taslak i Krešić jedva čekaju službeni debi pred domaćim navijačima, koji će se zbiti u dalmatinskom derbiju protiv Hrvaca 26.kolovoza (2.kolo).

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Multimedija Sport

Noć Prvaka, Stablina, 24. kolovoza 2018.

U nastavku prenosio dio atmosfere s Noći Prvaka u Stablini, održanoj 24. kolovoza 2018., povodom pobjede na 21. Maratonu lađa.
Sport

MNT Šarić Struga: Columbia ili Lacus

Rezultatski uvjerljivo su Columbia i CB Lacus odradili svoje polufinalne zadaće i u međusobnom nadmetanju odlučit će o pobjedniku ponovo