Luka Ploče

Zbog havarije u luci Ploče traže 134 milijuna kuna odštete!

„Naftni terminali Federacije“ (NTF), Lučka uprava, Lučka kapetanija Ploče i još tri tvrtke traže ukupno 134 milijuna kuna zbog havarije iz kolovoza prošle godine, kada je tanker pun nafte udario u dok u luci i uništio pristanište.

Polica osiguranja

Ovu informaciju potvrdio je jučer za „Dnevni avaz“ Džemal Bašić, direktor državne firme „Operator – Terminali FBiH“ (OTF), koja je nadležna za poslovanje NTF-a.


Tanker sa 27 tisuća kubika nafte 10. kolovoza prošle godine udario je pristanište luke u Pločama, survao u more dio doka i aparaturu za iskrcavanje nafte i plina. Tanker je plovio pod zastavom Maršalovih Otoka.

Bašić kaže da je riječ o zajedničkoj tužbi, a da su osim „Terminala FBiH“, Lučke uprave i kapetanije, tužbu podnijeli i INA AGS, „Petrol“, ali i kompanija „ATT Terminali“.

– Tužili smo „Erste banku“ zbog police osiguranja, jer je teret bio osiguran na 134 milijuna kuna. Nisu htjeli pristati na dogovor i već je po našoj tužbi zakazano prvo ročište za 22. veljače na sudu u Splitu – rekao je Bašić za Dnevni Avaz.