Luka Ploče

Zbog havarije u luci Ploče traže 134 milijuna kuna odštete!

„Naftni terminali Federacije“ (NTF), Lučka uprava, Lučka kapetanija Ploče i još tri tvrtke traže ukupno 134 milijuna kuna zbog havarije iz kolovoza prošle godine, kada je tanker pun nafte udario u dok u luci i uništio pristanište.

Polica osiguranja

Ovu informaciju potvrdio je jučer za „Dnevni avaz“ Džemal Bašić, direktor državne firme „Operator – Terminali FBiH“ (OTF), koja je nadležna za poslovanje NTF-a.


Tanker sa 27 tisuća kubika nafte 10. kolovoza prošle godine udario je pristanište luke u Pločama, survao u more dio doka i aparaturu za iskrcavanje nafte i plina. Tanker je plovio pod zastavom Maršalovih Otoka.

Bašić kaže da je riječ o zajedničkoj tužbi, a da su osim „Terminala FBiH“, Lučke uprave i kapetanije, tužbu podnijeli i INA AGS, „Petrol“, ali i kompanija „ATT Terminali“.

– Tužili smo „Erste banku“ zbog police osiguranja, jer je teret bio osiguran na 134 milijuna kuna. Nisu htjeli pristati na dogovor i već je po našoj tužbi zakazano prvo ročište za 22. veljače na sudu u Splitu – rekao je Bašić za Dnevni Avaz.

 

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka