Luka Ploče

Započinje druga faza obnove tankerskog veza nakon havarije

Ovih dana trebala bi započeti druga faza obnove tankerskog veza nakon havarije u kojoj je u kolovozu ove godine značajno oštećen uslijed udara tankera „STI POPLAR“, zbog čega je promet naftnih derivata preko luke Ploče bio u potpunosti obustavljen.

Nakon privremene sanacije, u luku Ploče prije 3 tjedna je uplovio i prvi tanker „SEPEN“ sa 3500 m3 naftnih derivata. Lučka uprava koja skrbi o lučkoj infrastrukturi odmah je nakon oštećenja tankerskog veza poduzela sve potrebne aktivnosti kako bi se što prije sanirala nastala šteta i ponovo uspostavio promet tekućih tereta preko luke Ploče. U tom smislu sa građevinskom tvrtkom „POMGRAD INŽENJERING“ d.o.o. iz Splita ugovorena je obnova pretakačke platforme i uklanjanje urušene betonske utvrdice što podrazumijeva prvu fazu obnove oštećenog veza.

Prva faza završena je u roku, a vrijednost izvršenih radova kreće se oko 4,6 milijuna kuna,  izvijestili su iz Lučke uprave u Pločama.


Nakon što se provede postupak javne nabave i potpiše ugovor o gradnji, u Luci Ploče trebala bi započeti druga faza obnove tankerskog veza koja podrazumijeva izgradnju potpuno nove privezne utvrdice.

Predviđa se da će radovi na izgradnji nove utvrdice trajati otprilike 100 dana te se vrijednost radova procjenjuje na oko 6 milijuna kuna. U razdoblju do potpune obnove tankerskog veza uspostavljen je privremeni režim plovidbe kanalom „Vlaška“ i korištenja veza što podrazumijeva određena ograničenja u smislu veličine brodova kao i dodatne mjere sigurnosti plovidbe.

morski.hr

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka