Luka Ploče

UNATOČ KRIZI: Odlična suradnja Luke Ploče, željeznica i rafinerije šećera u Brčkom

Odlična međusobna suradnja i angažman željeznica Federacije BiH, željeznica Republike Srpske i  željeznica u Hrvatskoj uspješno je omogućila nesmetan promet sirovine između Luke Ploče i Agroindustrijskog kompleksa Brčko, priopćeno je iz STUDEN Holdinga.

Napominju da je vanredno stanje značajno utjecalo na mogućnost neometanog kretanja roba, što je dovelo do ugrožavanja doprema sirovina koje su osnovni uslov za kontinuiranu proizvodnju.

– Mobiliziramo sve raspoložive tehničke i ljudske resurse i činimo ogromne napore da osiguramo isporuke roba u tvornice širom BiH, proizvodnja šećera u Brčkom nije ugrožena, a sirovina iz Luke Ploče se željeznicom doprema se u jedinu rafineriju šećera u BiH – rekao je potpredsjednik Uprave STUDEN Holdinga i direktor logističke kompanije BELISAR Ekrem Hanić.Hanić naglašava i da su se željeznice stavile na potpuno raspolaganje svojim partnerima, te su uspješno pokrile veliki izazov u kretanju roba koji je nastao prekidanjem ili otežavanjem mnogih lanaca opskrbe.


Potpredsjednik Uprave STUDEN Holdinga i direktor logističke kompanije BELISAR Ekrem Hanić

– Cestovni prijevoz roba vrlo je otežan, a kolone na granicama su kilometarske. To dovodi do kašnjenja isporuka, a samim tim i do odstupanja u planovima proizvodnje i snabdijevanju tržišta. Stoga je ovakva suradnja donijela veliko olakšanje u izvršavanju logističkih zadataka, te sigurnost u proizvodnji osnovnih namirnica kao što je šećer. Također, suradnja sa Lukom Ploče je odlična, oni su svojom organizacijom dorasle ovim kriznim vremenima – istakao je Hanić.

Produbljivanjem suradnje, uvezivanjem međunarodnih putanja i spremnom reakcijom na nastalu situaciju Željeznice, Luke i logističke tvrtke osiguravaju stabilnost snabdijevanja Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju.

Izvor: glassrpske.com