Luka Ploče

Studenti Logos centra iz Mostara u posjeti Luci Ploče

Luka Ploče ugostila je studente Visoke škole “LOGOS CENTAR” Mostar u sklopu redovnih aktivnosti Logos centra, koje se odnose na posjete gospodarskim subjektima čije su djelatnosti vezane za studijske programe.

Za studente Cestovnog prometa i Zaštite na radu, njihove profesore, voditelja i direktora, u sklopu studijske posjete, organiziran je obilazak lučkog područja i upoznavanje s radnim procesima Luke Ploče.

Domaćini su im bili direktor sektora Razvoja i investicija Dražen Pandža, direktor Operativno-tehničkog sektora Dražen Begić i voditeljica Odjela planiranja i analize u sektoru Održavanje Alenka Lekić koja je gostima pojasnila način upotrebe strojeva i sredstava unutrašnjeg transporta u operativnim lučkim  poslovima, kao i praćenje učinkovitosti sredstava tkzv. “lake mehanizacije”.


Gostima je prezentirana izvrsna prometna povezanost te povoljna geostrateška pozicija na čvorištu važnih industrijskih puteva koja čine Luku Ploče nezaobilaznom spojnicom Jadrana, Mediterana i srednje Europe.

Također, upoznati su s kapacitetima Luke Ploče koja raspolaže s ukupno sedam terminala koji omogućuju profesionalnu uslugu u pomorskom prometu, lučke usluge te usluge skladištenja robe i špedicije. Kategorizirana kao luka univerzalne namjene koja ima mogućnost prekrcaja gotovo svih vrsta tereta koji se pojavljuju u međunarodnom pomorskom prometu, Luka Ploče primjenjuje najviše standarde i mjere zaštite na radu u svim svojim aktivnostima.

“Iz Logos centra su se zahvalili predstavnicima Luke Ploče na ugodnom gostoprimstvu i organizaciji poučne studijske posjete za student, a mi im se zahvaljujemo na posjeti i radujemo budućoj suradnji” – poše na službenim stranicama Luke Ploče.