Luka Ploče

PROJEKT “SUSPORT” Lučka uprava Ploče izvršila zamjenu klimatizacijskog sustava u podatkovnom centru

U sklopu projekta SUSPORT izvršena zamjena postojećeg klimatizacijskog sustava u podatkovnom centru Lučke uprave Ploče

Lučka uprava Ploče partner je u sklopu EU projekta SUSPORT koji se financira u okviru Interreg Italy-Croatia programa.

Jedan od glavnih ciljeva projekta SUSPORT je povećanje ekološke održivosti i energetske učinkovitosti luka na programskom području kroz povećanu institucionalnu suradnju kako bi se stvorila osnova za koordinirano i trajno upravljanje u kontekstu održivosti lučkog okoliša i energetske učinkovitosti na prekograničnoj razini. Proračun projekta je 7.142.000,00 Eura, od kojih je Lučkoj upravi Ploče dodijeljeno 440.000,00 eura.


U svrhu učinkovitijeg hlađenja IKT opreme Lučka uprava Ploče izvršila je nabava i instalaciju novog klimatizacijskog sustava za potrebe podatkovnog centra s ciljem bolje energetske učinkovitosti. U sklopu projekta SUSPORT izvršena je isporuka modularnog sustava hlađenja. Sustav hlađenja optimiziran je za potrebe podatkovnog centra Lučke uprave Ploče i IKT opreme smještene u centru pružajući najoptimalniji princip hlađenja aktivne opreme usisavanjem toplog zraka koji nastaje radom opreme i isporukom precizno rashlađenog zraka za potrebe hlađenja iste.

Topao zrak aktivne opreme uvlači se kroz perforirana stražnja vrata komunikacijsko/poslužiteljskih ormara, a ohlađeni zrak se ispuhuje na prednja perforirana vrata ormara punom visinom, ispred pozicije aktivne opreme smještenih unutar samih komunikacijsko/poslužiteljskih ormara.

Karakteristike protoka izmjenjivača topline optimizirane su za najniže moguće gubitke tlaka zraka, a što utječe na smanjenje potrošnju energije ventilatora. Integrirani inverter s odgovarajućim regulatorom služi za regulaciju brzine instaliranog kompresora što omogućuje besprijekorno prilagođavanje izlazne snage, također u djelomičnom opterećenju, a smanjenjem potrošnje energije postiže se i smanjenje operativnih troškova.

Za potrebe nadzora rada sustava hlađenja izvršena je instalacija senzora za detekciju temperature hladnog i toplog zraka, te prikupljeni podaci se nadziru u nadzornom centru. U samom podatkovnom centru točno su određene tople i hladne zone s ciljem povećanja održivosti sustava i energetske učinkovitosti u specifičnom području primjene.

Ukupna cijena radova iznosila je 373.752,15 kn s uključenim PDV-om, te je Ugovor o izvedbi radova i isporuci opreme i usluga sklopljen nakon provedenog postupka javne nabave. Aktivnosti su provedene u sklopu projekta SUSPORT te svi troškovi su financirani iz samog projekta.

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka