Luka Ploče

Prijevoz 400.000 tona ugljena iz Luke Ploče za Srbiju

DOBOJ – U Doboju je danas održan sastanak članova uprava Željeznica Republike Srpske, Željeznica Federacije BiH, Srbija kargo i rukovodstva Elektroprivrede Srbije na kojem je usuglašen nacrt budućeg sporazuma o prijevozu 400.000 tona ugljena tijekom 2023. godine iz hrvatske Luke Ploče za Srbiju, kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o usklađivanju svih elemenata budućeg sporazuma, kao i dogovor na ispunjavanju neophodnih preduvijeta i obaveza budućih potpisnika za početak realizacije prijevoza novih količina ugljena iz Luke Ploče za “Elektroprivredu Srbije”, priopžćeno je iz ŽRS-a za Seebiz.eu.

Definiranje preduvijeta za početak realizacije prijevoza novih 400.000 tona ugljena u 2023. godini iz Luke Ploče za Srbiju kroz Republiku Srpsku i FBiH, podrazumijeva precizno definiranje obaveza budućih potpisnika sporazuma, način otpreme i dinamiku prijevoza, ističu iz ŽRS-a.


Budući sporazum i realizacija prijevoza ugljena iz Hrvatske za Srbiju kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH okarakteriziran je kao još jedan od visoko prioritetanih ciljeva u okviru nastojanja za proširivanje i razvoj regionalne suradnje, s namjerom aktivnog sudjelovanja željezničkih poduzeća u stabilizaciji energetske situacije u regiji i nastavku neometanog i kontinuiranog rada elektrana u okruženju, objavljeno je na stranicama Željeznica RS.

Foto: Luka Ploče d.d.

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka