Luka Ploče

PPD Transport preoteo HŽ Cargu posao transporta iz Luke Ploče

HŽ Cargo od 1. rujna ostao je bez značajnog dijela poslova željezničkog prijevoza u i iz Luke Ploče, koji se procjenjuje na 30 posto ukupnog tereta i 5 posto ukupnih prihoda HŽ Carga.


Dok još uvijek traje proces imenovanja nove Uprave, HŽ Cargo ostao je željezničkog prijevoza tereta u i iz Luke Ploče jer mu je ugovor o prijevozu sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine preoteo privatni prijevoznik PPD Trans. Time je HŽ Cargo koji se ionako bori s ogromnim poslovnim problemima poput nedostatka kvalitetnih lokomotiva, našao u situaciji da će izgubiti i značajan dio svojih prihoda.

Podsjetimo, PPD Transport je u Pločama nedavno otvorio ured, od Lučke uprave dobio koncesijski ugovor za manevarski rad u luci, ugovorio potrebne lokomotive koje voze na potezu od Čapljine do Ploča.

Strategija PPD Transporta u idućih je nekoliko godina rast bez premca. Očekivanja su da u Luci Ploče budu dominantni, a u ostalim dijelovima Hrvatske pokazali su se kao dobar partner sa stabilnim rastom.

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka