Luka Ploče

POČINJE ŠKOLA JEDRENJA! Ploče Sailing – Luka Ploče pojačala flotu s tri nove jedrilice

Škola jedrenja Ploče Sailing – Luka Ploče prošle je godine ostvarila veliki uspjeh i privukla više od 40 djece. Nakon odličnih reakcija djece i roditelja Škola je za ovu godinu pojačala svoju flotu sa 3 nova Firsta 18 što sad čini flotu od 4 jedrilice te pomoćnim gliserom CS53. Sa ponosom možemo reći da se radi o najmodernijoj i najopremljenijoj floti namjenjenoj neturističkoj odnosno gradskoj školi jedrenja u Hrvatskoj.

Tome u prvom redu možemo zahvaliti Upravi Grupe Luka Ploče koja je prepoznala vrijednosti ovog sporta i mogućnosti koje imamo u našem kraju te odlučila pružiti mogućnost svoj djeci sa područja grada Ploča bavljenje ovim plemenitim sportom.

Početak škole jedrenja je 1.7.2020.g.. Prijave se zaprimaju od 23.6.2020.g. te će svi prijavljeni biti primljeni bez obzira kad se prijave.


Cijena subvencionirane mjesečne članarine je 250kn, Grupa Luka Ploče  subvencionira sve polaznike škole sa 250kn i to vrijedi za sve uzraste osnovne i srednje škole.

Polaznicima će biti dostupni uzgonski pojasevi ali zbog izbjegavanja straha od pada u more svi polaznici obavezno moraju znati plivati što će se provjeravati na prvom treningu.

Održavati će se dva puta po 2sata ili jednom 4 školska sata tjedno ovisno o vremenskim uvjetima i planu treninga za pojedini tjedan u glavnom u prijepodnevnim satima.

Grupe će biti napravljene na Viberu te će se na taj način obavještavati polaznici o rasporedu treninga.

Ispunjavanje obrasca u prilogu je obavezno.

Prijave se mogu vršiti:

Beneteau Firts 18 je mala brza jedrilicu koja svojim moćnim modernim oblikom trupa i balastnom kobilicom osigurava upravljivu, uzbudljivu i zabavnu platformu za svakoga – od početnika, obiteljskih posada do natjecatelja i olimpijskih jedriličara.

Da se radi o zaista izvanrednom proizvodu govori u prilog nekoliko činjenica:

  1. Nagrade za European Yacht of the year 2010.g., Sailing Worlg Boat of the year 2016.g. te Winner Saili best boats 2016.g.,
  2. S više od 400 brodova i 6 službenih nacionalnih prvenstava ovo je jedna od najbržerastućih klasa u Europi.
  3. Seascape je brand koji je nastao u Sloveniji, a prošle godine ih je akviziralo najveće svijetsko brodogradilište brodova za rekreaciju Beneteau te su ih uvrstili u svoju gamu First brzih jedrilica.

Dodatna pogodnost ove jedrilice je uvlačiva kobilica pa mogu pristati direktno na plaže (npr. Ušće Neretve, uvalice po Pelješcu i Hvaru te na plaže mjesta duž Makarske rivijere. Te visina jarbola koja im omogućava plovljenje Neretvom sve do Luke Metković.

First 18 se pokazao kao odlična rekreativno-sportska platforma za stvaranje subkulture jedriličara koji zajedno jedre, uživaju u avanturama i natjecanjima. Time se je stvorilo mlado tržište koje ima velik potencijal širenja u zemljama našeg okruženja iz razloga što performanse ozbiljnog takmičarskog jedrenja pakira u financijski pristupačan format.

U nastavku donosimo okvirno program škole jedrenja:

  • 2 puta tjedno po 2 sata uglavnom u prijepodnevnim satima (po slabijemu vjetru)
  • 4 djece na brodu i učitelj
  • komercijalna mjesečna članarina 500kn, subvencija Grupe Luka Ploče za sve polaznike