Luka Ploče

Ploce Sailing primljen u Hrvatski jedriličarski savez

Jedna lijepa vijest dolazi od pločanskog jedriličarskog kluba Ploce Sailing. Kako navode na svojim službenim facebook stranicama primljeni su u Hrvatski jedriličarski savez.

Tim povodom, mole sve članove i one koji bi to željeli postati da se jave u inbox facebook stranice  – LINK, kako bi ih verificirali kao natjecatelje za ovogodišnje odlaske na regate.

Hrvatski jedriličarski savez (HJS) je hrvatska krovna jedriličarska organizacija. Međunarodni naziv za Hrvatski jedriličarski savez je Croatian Sailing Federation. Osnovan je 1940., a obnovljen je 18. prosinca 1950. u Zagrebu.


Od međunarodnih organizacija, članom je Međunarodnog jedriličarskog saveza (World Sailing (WS), prije ISAF) i Europskog jedriličarskog saveza (European Sailing Federation (EUSAF)) od 2. veljače 1992. godine.

IWA (International Windsurfing Association) te IKA (International Kiteboarding Association) su krovne organizacije za windsurfing, odnosno kiteboarding šport; neke njihove klase u nadležnosti su World Sailing-a, ali se u članku rezultati navode pod matičnom organizacijom.

Sjedište savezu je na Trgu Franje Tuđmana 3/I., u Splitu.