Luka Ploče

ODLUKA JE PALA Green Tech Group kupuje zemljište u Poslovnoj zoni Nova Sela

U utorak 19. prosinca je Općinsko vijeće donijelo Odluku u kojoj se prihvaća ponuda tvrtke Green Tech Group d.o.o. za kupnju zemljišta u Poslovnoj zoni Nova Sela. Riječ je o kineskom investitoru Karl Soong i njegovu hrvatskom partneru Antonyju Ninčeviću koji će se baviti proizvodnjom električnih skutera i automobila. Soong je vlasnik prototipa električnog vozila koji drži svjetski rekord u prevaljenoj dužini za jedno punjenje litijske baterije

Karl Soong je zbog ove investicije 28. ožujka ove godine bio u Metkoviću, razgovarao s bivšom gradonačelnicom Katarinom Ujdur i s načelnikom općine Kula Norinska Nikolom Krstičevićem. Tom prilikom je obišao više potencijalnih lokacija s namjerom pronalaska prostora za izgradnju tvornice na površni od 30ha.

Za investitora je položaj poslovne zone Nova Sela idealan zbog veličine prostora, položaja na čvorištu autocesta A1 i C5 i zbog blizine Luke Ploče. Treba naglasiti da je ovo prva ovakva investicija u Hrvatskoj u sektoru autoindustrije. Nadamo se uspješnoj realizaciji ovoga projekta jer ovakve investicije otvaraju radna mjesta koja su prvi uvjet za opstanak ljudi na ovom prostoru.


likemetkovic.hr