Luka Ploče

NOVO U PLOČAMA: Vozili smo Hobie kayak i proveli se odlično!

Jučer smo imali priliku prisustvovati izuzetno zanimljivoj prezentaciji Hobie kayaka u organizaciji Ploče Sailinga. Opremljenost ovih plovila je fascinantna sa čim će se složiti svaki pasionirani ribič jer je prvenstvena namjena kajaka ribolov.

Kako smo već pisali, Ploče Sailing uvodi novu turističku atrakciju koja uključuje Hobie kajake, a koji slove za najbolje fishing kajake na svijetu. Prema riječima Mire Jovice, inicijatora ove lijepe priče, dugoročna ideja je organizirati jedno veliko ribolovno natjecanje sa nekih 20-25 kajaka na kojem bi sudjelovali svi najbolji ribolovci iz regije.

– Prezentacija je uspješno obrađena, promo turističko ribolovna avantura je oduševila sve sudionike unatoč jakoj kiši i tuči koja nas je zatekla na moru, svi su puni dojmova i jedva čekaju sljedeću priliku.
Sada je vrime da vam prikažemo Hobie kajake u punom pogonu, naravno u ribolovu – rekao je Miro nakon završene prezentacije i probne vožnje deltom Neretve.


Ipak, pogon vlastitom snagom, boravak na moru, Neretvi ili jezerima, u tišini prirodnog okruženja, na svježem zraku nije samo obilježje ribolova već i turizma.

 – Izuzetno nam je zadovoljstvo da ovu ribolovno turističku atrakciju možemo staviti na popis usluga aktivnog i pustolovnog turizma koji nudi grad Ploče te nas veseli vijest da do proljeća možemo očekivati 15-ak kajaka što našu turističku ponudu čini posebnom u odnosu na ostala turistička mjesta u okruženju – izjavila je za Ploče Online, direktorica Turističke zajednice Grada Ploča, Maja Erak koja se i sama uvjerila u kvalitetu i potencijal ovog noviteta u našem gradu.