Luka Ploče

Nova plovila u floti Pločanske plovidbe

Danas je u prostorijama Luke Ploče potpisan kupoprodajni ugovor između Pločanske plovidbe doo Ploče i tvrtke Euromarine doo Zagreb kojim je pločanska tvrtka postala bogatija za još dva nova plovila. Radi se o plovilima tipa JEANNEAU, model Sun Odyssey 419 i Sun Odyssey 349, model 2017 sa jednim ugrađenim diesel motorom marke Yanmar, 40KS i 21 KS.

– Novim plovilima smo htjeli zaokružiti ponudu kojom pokrivamo cijelo tržište nautičkog turizma u Hrvatskoj – izjavio je prilikom potpisivanja ugovora direktor Pločanske plovidbe Teo Marinović.
Ploče kao pomorska baza imaju niz komparativnih prednosti u smislu položaja (blizina auto puta, pozicija točno između Splita i Dubrovnika), savršene obale, već izgrađene infrastrukture, planova za izgradnju pontona u gradskoj luci, itd..

– Ovo je odlična prilika za ući u hrvatsku charter priču jer su nam perspektive ogromne. Obilaskom nautičkih sajmova i ugovaranja poslova za nadolazeću 2017. već se polako pozicioniramo na nautičkoj karti Hrvatske kao nova poželjna destinacija – zaključuje Teo Marinović.


Predsjednik Uprave Luke Ploče, kapetan Ivan Pavlović je naglasio da se i ovim kupovinama pločanska luka pokušava otvoriti za nove poslove.

– Za sada je to možda “mali biznis”, ali sa velikim perspektivama. Grupacija Luka Ploče daje snažnu podršku svim novim idejama, a vidim da je direktor Marinović na dobrom putu. Naglašavam da se ovdje ne radi samo o interesu tvrtke Luka Ploče nego i cijele sredine da se Ploče pozicionira i u ovom vidu poslovanja. Osobno sam vrlo zadovoljan jer mislim da nautički turizam u Pločama ima veliku perspektivu. Ploče su pomorski grad, velike tradicije. U suradnji sa Gradom i Lučkom upravom podržat ćemo izmještanje remorkera iz gradske luke i postavljanje pontona za vezivanje plovila čime bi se vidno promijenila vizura grada – izjavio je kapetan Pavlović.

Predstavnici tvrke Euromarine doo zadovoljni su što su Luka Ploče i Pločanska plovidba prepoznali kvalitetu njihovih plovila i uvrstila ih u svoju flotu.

Prema njihovim najavama, plovila se u Pločama očekuju u ožujku mjesecu 2017. godine nakon što se izgrade u Francuskoj. Porinuće će biti u Puli, a zatim će doploviti do Pločanske charter baze.

– Pločanska luka kao budući centar nautičkog turizma je vrlo realna opcija zbog svega što je već izrečeno na ovom sastanku – zaključuju iz tvrtke Euromarine.

Tekst i fotografije: Dino Doboš