Luka Ploče

Nakon pet godina Maersk Line ponovo u Luci Ploče!

Nakon petogodišnjeg prekida rada, Maersk Line, najveći brodar u svijetu, ponovo uvodi servis preko Luke Ploče. Potvrdili su nam to Tomo Krilić, član uprave Luke za prodaju i marketing i Ivić Vodopija, direktor Maersk Line-a za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Crnu Goru i Kosovo.

Ovaj značajan događaj potvrđuje obostrani interes, Maersk Line-a i Luke Ploče d.d., za korištenjem potencijala kontejnerskog terminala Luke Ploče, uspostavljanjem “feeder” servisa preko “hub” luke na Malti, a definitivno vodi k unaprijeđenju kontejnerskog prometa i poboljšanju kvalitete usluga vezanih uz transport kontejnera na gravitacijskom području.

Maersk Line je danska brodarska tvrtka koja se bavi globalnim kontejnerskim prijevozom te je najveća tvrtka unutar danskog konglomerata A.P. Moller – Maersk Group. S 33.000 zaposlenih, 630 brodova u floti i velikim prihodima (prihod u 2016: 20.7 milijardi USD), Maersk Line se smatra najvećom tvrtkom na svijetu za brodski kontejnerski transport. Servis postoji u 343 luke i 121 državi.


Grupa AP Moller ima više od 88.000 zaposlenih te ostvaruje prihod od 40.3 milijardi USD.Podsjetimo, uspostava feeder linije u ožujku 1999. godine omogućila je povezanost Luke Ploče s hub lukama u Mediteranu čime se Luka Ploče uključila u svjetske kontejnerske tokove.

Novi kontejnerski terminal otvoren je 2011. godine, a pruža mogućnost prekrcaja standardnih 20` i 40`, refer te ostalih specijalnih kontejnera.

Dolazak Mareska Line-a će još više pozicionirati Luku Ploče kao ozbiljnog čimbenika u kontejnerskom poslovanju čiji je promet u Luci nakon kriznih godina u kontinuiranom rastu.