Luka Ploče

NAJAVLJUJEMO 38. POMORSKU NOĆ

I ove će se godine u organizaciji Udruge «VIŠNJICA» održati najvažnija i najdugovječnija godišnja zabava u Pločama – 38. POMORSKA NOĆ. Sama činjenica da se radi o 38.  po redu Pomorskoj noći dovoljno govori o dugoj i lijepoj tradiciji, koju gaje naši pomorski gospodarstvenici i svi, koji su s pomorstvom na bilo koji način povezani.

Sjetimo se davnih početaka kada je 1977. godine pok. Ante Divić sa nekolicinom suradnika u hotelu «PLOČA» organizirao prvu Pomorsku noć u Pločama. Do danas je protekla 41 godina i sada imamo 38. zabavu, što znači da je samo u par godina iz raznih razloga izostala.

Već od slijedeće 1978. godine Organizacijski odbor pod rukovodstvom gospodina Augustina Nikole Marevića, pa sve do 2009. uspješno i uporno se trude održati ovu lijepu tradiciju. Od 2010. novi predsjednik Udruge je gospodin Svemir Zekulić, koji je prošle godine predao “titulu” predsjednika Teu Marinoviću Crumpi.


Dugogodišnji uspješni predsjednik Upravnog odbora Udruge je bio gospodin Ante Bebić. U svojim javnim obraćanjima Udruga stalno poziva na učlanjenje nove, mlađe članove, koji bi u budućnosti mogli nastaviti rad na aktivnostima Udruge. Udruga VIŠNJICA je inače osnovana sa slijedećim ciljevima i zadacima:

– Promocija pomorske orjentacije Grada Ploče

– Kulturno – zabavne aktivnosti

– Humanitarne aktivnosti

– Zaštita okoliša, i t.d.

Zabava se inače održava svake godine u čast Sv. Nikole, zaštitnika putnika i pomoraca, a ove godine će se održati 14. prosinca u Domu kulture Ploče.

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka