Luka Ploče

Luku Ploče posjetila ekskurzija učenika Mašinsko saobraćajne mješovite srednje škole Bihać

Prekjučer je Luku Ploče posjetila ekskurzija učenika Mašinsko saobraćajne mješovite srednje škole Bihać. Četrdeset učenika, koji su trenutno na trodnevnoj stručnoj ekskurziji, u pratnji profesora Sanimira Jogića i Mirele Harbaš – Bećirspahi, jedan dan su posvetili posjeti Luci Ploče d.d.

Primljeni su u upravnoj zgradi gdje ih je primio Ante Radaljac, voditelj Odjela za logistiku i projektnu analizu, koji im je održao prezentaciju o Luci Ploče, njenoj izvrsnoj prometnoj povezanosti te povoljnoj geostrateškoj poziciji na čvorištu važnih industrijskih puteva koja čine Luku Ploče nezaobilaznom spojnicom Jadrana, Mediterana i srednje Europe. Također su im pokazane tehničke i operativne mogućnosti luke.

Nakon toga učenicima su u samoj luci, od strane voditelja Ante Carevića i Dragana Barbira, prezentirane operativne i tehničke mogućnosti novog terminala rasutih tereta i kontejnerskog terminala.


Učenici su u pratnji profesora i domaćina obišli obale, dizalice gdje im je pokazana ostala oprema te im je objašnjeno i pokazano funkcioniranje terminala.

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka