Luka Ploče

Luka Ploče ugostila delegaciju iz BiH: Kapaciteti Luke Ploče za potrebe gospodarstvenika BiH

Luku Ploče d.d. posjetili su predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i direktor Sektora za javne dokumente Mirko Bošković koji su održali sastanak s g. Hrvojem Livajom, predsjednikom Uprave, g. Draženom Pandžom, direktorom investicija i razvoja, i Antom Knezovićem, direktorom prodaje i nabave.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju suradnje od interesa za gospodarstvenike Bosne i Hercegovine,  s naglaskom na pronalasku novih kapaciteta i korištenja potencijala terminalskih i drugih usluga u međunarodnom pomorskom prometu.

S obzirom na značaj ove teme, posebno za izvozno orjentirane tvrtke, sudionici sastanka dogovorili su održavanje prezentacije skladišnih i transportnih kapaciteta Luke Ploče u prostorijama Vanskotrgovinske komore BiH u Sarajevu u narednom periodu.


Podsjećanja radi, Luka Ploče raspolaže s ukupno sedam terminala koji omogućavaju profesionalnu uslugu u pomorskom prometu, lučke usluge, te usluge skladištenja robe i špedicije. Kategorizirana je kao luka univerzalne namjene, te služi za prekrcaj gotovo svih vrsta tereta koji se pojavljuju u međunarodnom pomorskom prometu.