Luka Ploče

Luka Ploče počela sa svakodnevnim prskanjem vagona

Početkom studenog, Luka Ploče započela je svakodnevno prskanje vagona ugljena na terminalu rasutih tereta, kako bi se spriječilo prašenje ugljena i na taj način osigurao čišći zrak oko same luke piše Luka Ploče d.d. na svojoj Facebook stranici.

Riječ je o aktivnosti koju Luka Ploče provodi svakodnevno, na kraju dana prilikom otpreme ugljena u željezničke vagone. Naime, vagoni se polijevaju kombinacijom vode i jedan posto actipola, polimernog sredstva koje po površini ugljena napravi koru i na taj način sprječava dizanje čestica prašine u zrak. Isto sredstvo koristi se i u skladištima Luke Ploče i posjeduje sve EU certifikate, što garantira sigurnost uporabe.

Državna inspekcija je u rujnu potvrdila da je zrak u Pločama prve kategorije na svim mjernim postajama, osim na postaji kod terminala rasutih tereta koja se nalazi unutar samog postrojenja Luka Ploče. Nastavno na taj nalaz i dijalog Uprave Luke Ploče s Građanskom inicijativom Zdrav život, utvrđeni su daljnji koraci koji trebaju dodatno unaprijediti odnos kompanije prema okolini.


Nova praksa prskanje vagona ugljena jedna je od ključnih stavki koju je tražila Inicijativa, a koja će osigurati čišći zrak za radnike koji rade na navedenom terminalu rasutih tereta.

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka