Luka Ploče

Luka Ploče otvorenog srca za pomoć obitelji Bjelica

Luka Ploče d.d. uključila se u akciju “Otvorimo srca” za Nedjeljka Bjelicu u kojoj se skupljaju financijska sredstva potrebna za rekonstrukciju, uređenje i opremanje životnog prostora socijalno ugrožene obitelji Bjelica.

Luka Ploče će donirati 10.000,00 kn.

Podsjetimo, gradsko društvo Crvenog križa Ploče, u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Ploče i Gradom Ploče, pokrenulo je akciju „Otvorimo srca“ za Nedjeljka Bjelicu rođenog 25. kolovoza1940. godine, invalidskog umirovljenika čiji je mjesečni iznos mirovine od oko 2.700 kuna, opterećen ovrhama, kreditom i drugim obvezama.
Nedjeljko je zbog specifične životne situacije privremeno smješten u Obiteljski dom. Supruga Ljubica i sin Tihomir trenutačno su hospitalizirani na odjelu psihijatrije.


Zbog svega ovoga pokrenuta je akcija kojom se želi obnoviti i urediti trenutačno neodgovarajući objekt u kojem Nedjeljko Bjelica živi sa suprugom i sinom.

Luka Ploče se uvijek odazivala u ovakvim i sličnim akcijama. Svake godine se izdvajaju određena financijska i materijalna sredstva za najpotrebnije i najugroženije.

Bogati smo samo posredstvom onoga što dajemo; a siromašni samo posredstvom onoga što odbijamo i čuvamo.” (Anne Swetchine)