Luka Ploče

LUKA PLOČE: Novi koncesionar u Luci Metković ulaže u silose za cement i skladišta

Legendarni Ganz je otišao u povijest, odnosno u staro željezo, riječ je o staroj dizalici na terminalu za rasute terete u Luci Metković koja je ovih dana razmontirana.

Početkom veljače 2021. Luka Ploče d.d. uputila je službeni zahtjev prema Lučkoj upravi Ploče za uklanjanje električne dizalice Ganz iz Luke Metković. Navedena dizalica je već duži niz godina izvan upotrebe te je analiza pokazala da nema ekonomsku opravdanost za daljnje korištenje, a ujedno predstavlja sigurnosni rizik. – rekao je za portal Likemetkovic.hr predsjednik Uprave Luke Ploče d.d., Hrvoje Livaja.

Na pitanje o budućnosti poslovanja metkovske luke Livaja je odgovorio da Luka Ploče d.d. trenutno radi na razvojnom planu Luke Metković, a dio luke je dan u potkoncesiju. Potkoncesionar vrši ulaganja na području luke te će, prema nama dostupnim informacijama, zapošljavati u skladu sa svojim potrebama. Potkoncesionar namjerava izvršiti značajna ulaganja u razdoblju trajanja koncesije.


Od predsjednika Uprave Luke Ploče doznaje se da je novi koncesionar u dijelu Luke Metković tvrtka Meet the Sea d.o.o koja namjerava ulagati u terminal za cement, u silose i pripadajuća skladišta. Prema informacijama iz Fine, riječ je o tvrtki u vlasništvu Ante Grubišića. Grubišić je suvlasnik i vukovarske tvrtke Olimp engineering d.o.o., zajedno s Pavom Vujnovcem i Damirom Kurtovićem.

Izvor: Likemetkovic.hr